Stefan schrijft elke maand meerdere artikels over metafysica. Tot en met 31 augustus 2023 was deze blog gratis. Vanaf 1 september lees je hier enkel nog de intro van het artikel en betaal je voor het volledige artikel een maandelijks of jaarlijks bedrag. Meer info daarover in de Shop.  Naast artikels maakt Stefan ook video's in het engels voor z'n youtube-kanaal en die kan  je zonder lidmaatschap bekijken.


Alle artikels worden door Stefan zelf geschreven niet door een chatbot of artificiële intelligentie. Het beste bewijs daarvan zie je in de taalfouten en de humor, want beide zijn voor robots onbekend.


De prognose voor december

De energie van december is een mix tussen verlangen en heling. Vandaar ook de foto bij dit artikel waar je een kaarsje, een amethist-kristal, een stokje Palo Santo dat sjamanen gebruiken om te zuiveren en een lekkere kop warme chocolademelk ziet. Genieten en helen gaan deze maand hand in hand en dat heeft uiteraard te maken met de energie van de hemellichamen die de grootste invloed uitoefenen en dat zijn Schorpioen en Ophiuchus. Bovendien geeft december een 10 qua numerologie en dat staat voor zelfstandigheid, initiatief nemen, het visionaire, iets uniek en ook manifestatie want dat is een stokpaardje van een nummer 10. Dat laatste komt door een extra gave met het getal nul. De rest lees je verder in de ledenzone!

Lees meer »

Volle Maan in Stier 27 november

Aanstaande maandagochtend een Volle Maan in Stier, het teken van weelde , bezit, (zelf-)waarde, gaven, talenten, zekerheid, je handen en het materiële. Kijk in je geboortehoroscoop waar 12 graden Stier staat zodat je weet in welk aspect van jouw leven de energie van de maand november een hoogtepunt krijgt. Zoals je kan zien op de afbeelding onderaan staat de Maan in oppositie met de Zon (dat is uiteraard altijd zo bij een Volle Maan) en Mars die beiden in Schorpioen staan. Wat geeft dat? Vuurwerk! De rest lees je verder in de ledenzone.

Lees meer »

Waarover zeur jij altijd?

Waar zeurde ik altijd over? Of ik wel hulp kreeg van hierboven. Waarom? Omdat Cheiron in mijn geboortehoroscoop daarvoor zorgt. Ik steek de schuld niet op Cheiron, integendeel, ik leg simpelweg uit waarom ik over dat specifieke onderwerp zeurde. Cheiron is iemands grootste pijn, wonde of trauma uit de jeugd of een vorig leven die blijft doorbloeden en op anderen tot je de wonde stelpt. Deze wonde loopt als een rode draad door iemands leven: ben je moe, overprikkeld of chagrijnig, heb je honger of ben je boos, dan kan je er bijna van op aan dat wat je denkt of zegt gebaseerd is op de positie van Cheiron in je geboortehoroscoop. De rest lees je verder in de ledenzone!

Lees meer »

Energie-update

Het is een weekend gevuld met knisperende energie want het aardmagnetisch veld is hooggeladen en er waren op 17 en 18/11 gamma-straaluitbarstingen. Lees verder in de ledenzone. 

Lees meer »

Voel je een verandering in de omgang met jezelf en anderen?

De herfst met z'n bijbehorende prachtige kleuren brengt een periode van verzachting. Dat is elk jaar zo, uiteraard omwille van de seizoenen, maar ik heb het over het zachte aspect met de Zon in Weegschaal. Dit jaar is er echter nog iets extra aan de hand waardoor we een diepe drang voelen naar een andere en betere manier van samenwerken of -leven, en hoe we relateren. Waarom is dat? Dat lees je in de ledenzone.

Lees meer »

Life's what you make it.

Zoals elk systeem van voorspelling of divinatie heeft astrologie z'n beperkingen. Een van de voornaamste redenen hiervoor is dat er altijd een onvoorspelbaarheids-factor is want zo zit het leven in elkaar. Of het nu om aandelen, het weer of de invloed van de hemellichamen gaat er is altijd een element dat er voor zorgt dat zaken anders lopen dan gepland of gehoopt. Er zijn weliswaar cycli, ook dat is zo in het ganse universum, maar de details zijn nooit te voorspellen. Met details in astrologie bedoel ik onder andere beroepen: het is moeilijk om te zeggen wat iemands beroep is op basis van een geboortehoroscoop. De rest van dit artikel lees je verder in de ledenzone.

Lees meer »

11/11 en Nieuwe Maan 13 november

Er volgt een interessante week op astrologisch vlak met een Nieuwe Maan de 13de, Uranus in oppositie dezelfde dag, en een conjunctie van de Maan en Mercurius op 14 november. Bovendien hadden we een grote gammastraal-uitbarsting gisterenavond als voorbode van de numerologisch leuke datum zaterdag 11/11. Wat betekent dat allemaal? Dat lees je in de ledenzone.

Lees meer »

Energie update

Er waren enkele grote uitbarstingen op de Zon eergisteren en gisteren, gevolgd door een iets kleinere explosie vandaag. Die energie kwam vandaag op Aarde aan en werd genoteerd op de meters. De rest lees je verder in de ledenzone.

Lees meer »

Vooruitgang

De komende dagen zullen er veel zaken die al lang aanslepen en die immobiel leken plots beginnen lopen of opgelost geraken. Waarom is dat? Dat lees je in de ledenzone.

Lees meer »

Wat brengt de maand november?

November is opgesplitst in 2 delen: van 1-13 en van 14-30. Het eerste deel is nog sterk beïnvloed door de energie van de eclipsen en Nieuwe Maan van 14 oktober: verwacht je daar dus aan verdere verdieping van de thema's transformatie, verbetering, nog meer in je kracht staan en loslaten. Het grote verschil echter met de vorige weken is dat er een zachtere invloed is: meer balans, overweging, gelijkheid, rechtvaardigheid, overeenkomsten, samenwerking en diplomatie. Waar oktober nog grote verschillen aangaf tussen ons en de andere, wordt de afstand in november weer kleiner: we zien de gelijkenissen in plaats van de verschillen. Dat brengt van zichzelf harmonie met zich mee. Weegschaal houdt niet van te veel afwijkingen, exuberantie of extremen wat maakt dat november een ideale maand is om iets op te starten en/of iets af te ronden omwille van deze grote gemeenschappelijke noemers. Wie wil overeenkomen, zal overeenkomen.  De rest lees je verder in de ledenzone.

Lees meer »

Het materiaal op deze website is beschermd met copyright en andere rechten.  Het mag enkel gebruikt worden in originele, volledige vorm, met vermelding van de oorspronkelijke bron en mits voorafgaand schriftelijk akkoord van de auteur.