Turbulentie in de ruimte (2de update 10 mei avond)


Er zijn de afgelopen dagen, met een hoogtepunt gisteren en afgelopen nacht, mega-uitbarstingen geweest op de Zon die gigantisch veel energie richting Aarde hebben gestuurd. Momenteel is dat nog steeds aan de gang en vermits er nog steeds uitbarstingen plaatsvinden, zal er ook de komende dagen verhoogde energie zijn. Op de gif hieronder zie je één van die uitbarstingen, met net onder de Zon respectievelijk Jupiter en Venus.De uitbarstingen werden gemeten op Aarde en zorgden voor verhoogde radio-actieve waarden. Op het moment van schrijven, donderdag 9 mei om 11:09, werd alweer een waarde R3 gemeten.Vanzelfsprekend hebben deze uitbarstingen een groot effect op ons als mens, zeker op de hooggevoeligen onder ons. Dat gaat van brandende pijnen in de benen en voeten tot hoofdpijn, neerslachtigheid, depressiviteit, overweldiging, vermoeidheid, verhoogde honger, wazig zicht, watten in het hoofd, pijn in de schouders en nek, vergeetachtigheid, onhandigheid, ... Gisterenavond bracht het bij mij ook gevoelens van woede los en de drang om met dingen te willen smijten. 
Bovenal zorgen deze energie-uitbarstingen dat diepe lagen energie in ons lichaam en onze geest worden aangeraakt. Als een laserstraal branden ze oude emoties en trauma's weg, maar vermits die aangeraakt worden komen ze in ons bewustzijn terecht en dat zorgt voor algehele malaise en de nood aan afzondering. Jezelf verdoven met alcohol of drugs helpt op korte termijn, de kater krijg je er gratis bij, maar de enige oplossing die echt werkt is de gevoelens erkennen en loslaten.

Het is geen wonder dat de turbulentie van gisteren turbulentie in mijn geest veroorzaakte en me leidde tot herinneringen aan turbulentie in de baarmoeder, het is de logica zelve. Het is zo dat dit uit mijn systeem kan verdwijnen, anders had het voor eeuwig verborgen gebleven in mijn onderbewustzijn. 

Er is momenteel een grote vlek op de Zon die vergelijkbaar is met de vlek die destijds zorgde voor het zogenaamde Carrington-event uit 1859. Wat dat is kan je zelf op internet zoeken.

Vanmiddag speelt Royal Antwerp FC de bekerfinale in Brussel. Had ik niet aan intensief zelfwerk gedaan het afgelopen decennium, dan was ik nu al op deze Brood & Spelen-vertoning geweest om mezelf te verdoven met alcohol en was ik morgen wellicht wakker geworden met de vraag 'wat was de score eigenlijk?'.  Nu volg ik het vanop een veilige afstand en interesseert het me enkel nog omdat mijn dochter gaat kijken. Ik ben wijzer geworden maar of ik ook gelukkiger ben na al dat zelfwerk is een andere vraag.

In Japan drinken werknemers en werkgevers zich 1 dag per jaar helemaal de pleuris, een soort nationale zuipdag. Ons lichaam en onze geest heeft nood aan het loslaten van spanning. Ik mis dat en ik mis ook het loslaten van diepe emoties tijdens een voetbalmatch. Het lucht gigantisch op en is gezond voor lichaam en geest. Het roepen en brullen op de tribune om je team aan te moedigen, de onwaarschijnlijke vreugde-uitbarstingen als er een doelpunt viel in de laatste seconde,... Het is ook veel aangenamer dan emoties loslaten omdat er een uitbarsting is op de Zon. Bovendien scoort de Zon niet in de laatste minuut, is er geen hek om om op te klimmen om een doelpunt te vieren en zijn er geen duizenden anderen die in harmonie een liedje zingen na een gewonnen match. Ik word er nostalgisch van maar dat is ook mijn aard en staat in mijn geboortesterren geschreven. 

Anno 2024 laat ik spanning en emoties los door te schrijven, zing ik alleen in mijn living en klim ik op een stoel om een kast af te stoffen. Born to be wild.

Update 10 mei ochtend: er zijn opnieuw uitbarstingen geweest op de Zon en zelfs op het moment van schrijven (10:39) is er alweer eentje gaande. Ik geraakte moeilijk in slaap gisteren en ben opnieuw heel 'ambetant' vandaag. Logisch want ons zenuwstelsel moet al deze energie verwerken en is in overdrive. Onderaan de meters met nieuwe oranje pieken de afgelopen 24 uur. Veel rusten, veel water drinken en jezelf goed verzorgen is de boodschap.

Update 10 mei avond: de meters op Aarde geven hele hoge waarden aan om 20:25. Zie afbeeldingen onderaan. De energie van de vele uitbarstingen is op Aarde aangekomen. Met wat geluk zien we het Noorderlicht hier in de Lage Landen! 

Foto (c) Joel Filipe

Afbeeldingen (c) swpc noaa & spaceweather

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.