Zon in Tweelingen ♊️


Vanaf vandaag staat de Zon in Tweelingen ♊️ en daar blijft ze tot 16 juli wat vanzelfsprekend betekent dat zij die geboren zijn tussen deze data het sterrenbeeld Tweelingen dragen.

We verlaten vandaag het sterrenbeeld Stier ♉️ dat de afgelopen 5 (!) weken de nadruk legde op o.a. bezit, waarde, zelfwaardering, gaven, talenten, eigendom, met je handen of met de aarde werken, genieten van het leven, schoonheid, luxe, kledij, eten & drinken en op alles wat je hebt of wil hebben. Stier wordt geregeerd door Venus, planeet van het vrouwelijke, luxe, liefde, inclusiviteit, schoonheid, esthetiek en overvloed.

Ik ontdekte de afgelopen weken de app Vinted, dankzij een jas die ik kocht op een andere app en veel te groot bleek waardoor ik hem meteen doorverkocht, en kocht daar allemaal leuke dingen voor een heel zacht prijsje. Ik verkocht ook een aantal zaken die niet meer bij me pasten en waarvan ik voelde dat de energie niet meer klopte. Dat alles maakt dat mijn leefruimte en kleerkast niet alleen vernieuwd werd zonder geld uit te geven maar dat ik ook spullen heb waar ik blij mee ben in plaats van 'ik heb het omdat ik het kon betalen'. Nu heb ik spullen die ik graag zie én kon betalen. Een wereld van verschil en ik moet toegeven dat een mens zich inderdaad pakken beter voelt als je kleren draagt waar je blij mee bent.

Dat alles is nu echter achter de rug want met Tweelingen verschuift de focus van het aardse naar het intellectuele zoals leren, praten, overleg, inzichten, andere standpunten, sociale interactie, feiten verzamelen en ordenen, korte gesprekken, gesprekken met buren of broers/zussen, chatten of sms, nieuwsgierigheid en luisteren. Het gaat om het verstand, het intellect en om kennis. Tweelingen wordt geregeerd door Mercurius, planeet van handel en communicatie. Opgelet dus voor intellectuele debatten of je gelijk willen halen, want Tweelingen hebben altijd nood aan een partner voor intellectuele spelletjes en soms wordt dat een sparringpartner. Stap opzij en de discussie is voorbij. Opgelet ook voor geroddel.

Dat betekent dat de energie vanaf vandaag verandert, want het zijn plots andere thema's dan die van Stier. Nochtans zal het verschil niet gigantisch zijn want afgelopen dagen gingen ook Mercurius en Venus al van Stier in Tweelingen over. Er was m.a.w. al een nadruk op het intellectuele in plaats van het aardse, en ook op het nieuwsgierige want Tweelingen zijn altijd wel te vinden voor avontuur. Ze hebben actie en beweging nodig.

Zoals ik al in een eerder artikel schreef is het een goed moment om eens iemand nieuw aan te spreken of iemand die je lang niet meer hebt gehoord want het kan fortuinlijk zijn. Zowel zakelijk als voor je ziel. De nadruk ligt op communicatie en (bij-)leren de komende weken, maak er gebruik van. Desnoods leg je het uit met je handen want Tweelingen gaat ook om alle soorten van taal. De vorm is niet zo belangrijk, het gaat om de boodschap.

De Volle Maan van zaterdag brengt thema's als rechtvaardigheid en vrijheid en ik kreeg daar gisterenavond al het bewijs van. Na meer dan 4 jaar lijdensweg las ik gisteren bij 'toeval' dat mijn 1ste faillissement werd afgesloten. Er viel een paar ton van mijn schouders. Een en ander kadert ook in het thema van karmische rechtvaardigheid van de lopende Pluto-retrograde. 
Hopelijk heb ik nu wat meer geluk in zaken. De tijd zal het uitwijzen maar vandaag vieren we alvast deze felbevochten vrijheid. 🍾 🎂 

Foto (c) Saeed Karimi

Reactie plaatsen

Reacties

Phara
een maand geleden

Van Harte gefeliciteerd met jou Boek ,
een heel mooie titel en thema .
Veel succes nog verder.