Equinox 20 juni en Volle Maan 22 juni


20 juni equinox en vlak daarna ook een Volle Maan in Boogschutter ♐️. Krachtige energie deze week met de nadruk op communicatie, vrijheid en rechtvaardigheid.

De Nieuwe Maan stond in Stier en dus is deze Volle Maan daar zoals steeds het hoogtepunt van. Lees het artikel over de Nieuwe Maan om te weten wat de thema's waren die nu hun piek bereiken.

We vragen ons collectief af hoe we vrijheid en rechtvaardigheid kunnen bereiken in deze wereld en in ons eigen leven. We zoeken naar oplossingen op lange termijn om ons inkomen of onze situatie te verbeteren, en bij uitbreiding de wereldsituatie door ons eigen kleine deel bij te dragen.

We willen vooruit maar er komt vanalles uit ons verleden of ons onderbewustzijn naar boven waarmee afgerekend moet worden. Onze dromen zijn heftig. Dat zorgt voor een soort constante onderhuidse druk en tevens korte lontjes. Dat alles dankzij het aanhoudende vierkant tussen Pluto en Mars.

De Volle Maan staat in oppositie met de Zon (vanzelfsprekend), Mercurius en Venus die allen in Tweelingen staan. Dat trio legt de nadruk op communicatie, leren en bijleren, nieuwsgierigheid, praten en luisteren maar ook overleg. De oplossing die we al dan niet zoeken ligt niet zozeer in een eenmansactie, wel in het samenwerken of overleg met anderen. Praat met anderen en misschien komt er wel een (lange termijn-)oplossing uit de bus. Een klein mirakel dankzij de hulp van anderen want zowel Maan, Zon als Venus staan vierkant Neptunus, planeet van het Hogere, spiritualiteit en dromen maar ook illusies. Overleg dus eerst met vertrouwenspersonen voor je iets beslist of een avontuur aanvat.
Spreek eens een onbekende aan of leer iets nieuws, het zal je dubbel en dik lonen op lange termijn want Pluto, Jupiter en Neptunus staan gunstig tegenover elkaar.

Sommige koppels zullen uit elkaar gaan want de diepe emotionele behoefte aan vrijheid en avontuur zal onherstelbaar botsen met een gebrek aan communicatie. Of omgekeerd men beseft plots dat er nooit echt goede gesprekken zijn en deze Volle Maan legt de vinger op de wonde. Vlieg niet meteen in een rebound-liefde want die zal negen kansen van de tien een illusie blijken met Neptunus vierkant de Maan. De prins blijkt een kikker, de prinses een troela.   

Praat alleszins met anderen want daar ligt het goud én misschien leer je iets bij (over jezelf).

Het thema karmische rechtvaardigheid speelt heel sterk momenteel met Pluto in retrograde en bovendien brengt 2024 (een 8-jaar) ons kracht en persoonlijke overwinningen. Dat maakt het energetisch intens en is het woord 'spannend' een goede omschrijving voor wat er momenteel bijna tastbaar in de atmosfeer hangt. 

De Volle Maan doet er een schepje bovenop en dwingt ons om nieuwe horizonten te verkennen, letterlijk door iets te doen of figuurlijk door van gedachte te veranderen en onze geest te openen. De Maan is vol op 5' Boogschutter ♐️ dus kijk in jouw siderische geboortehoroscoop in welk Huis dat punt zich bevindt, dan weet je waar deze energie zich in jouw leven zal uitspelen: Huizen

Als deze info interessant of waardevol is, deel hem dan met anderen. Wie weet wordt deze blog dan ooit gelezen door meer dan 3 man (en een paardekop). 🥳


Foto (c) Dylan SauerweinReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.