Saturnus retro


Op 29 juni gaat Saturnus retrograde maar die optische illusie, die eigenlijk gewoon een baansverandering is ten opzichte van de Aarde, gebeurt elk jaar waardoor het niets uniek is. 

Met een retrograde herbekijken we zaken en situaties om te zien hoe we er mee om zijn gegaan. We krijgen een ander zicht, net zoals een optische illusie van retrograde eigenlijk. Het is als een soort evaluatieformulier waarbij we voor onszelf noteren en bekijken wat we deden, hoe we handelden, wat daar goed aan was en hoe dat verbeterd kan worden. Een soort nabeschouwing waarbij soms zaken heel duidelijk worden omdat we nu een overzicht of hoger perspectief hebben.

In de dagen voorafgaand aan een retrograde voelen we de energie al veranderen, zeker bij Jupiter of Saturnus, omdat het zulke grote planeten zijn en het effect groter is. In casu betekent dit een andere kijk op de thema's van Saturnus zoals discipline, verantwoordelijkheid, hard werken, obstakels, volharding, beperkingen, limieten, ernst, serieusheid, verplichtingen, lange termijn en ambitie.

Samengevat: allemaal vervelende dingen. lol

Het kan daarom zijn dat je de afgelopen 2 weken een rebels gevoel had waarbij je lak had aan regels, verplichtingen, verantwoordelijkheden en discipline. Laat de wereld maar draaien. Ik doe de was/afwas/boodschappen/tuin/... niet, het kan allemaal wachten. Of dat je, omdat Saturnus ook in Vissen staat momenteel met als hoofdthema vrede en geloof, onrustig bent en geen vrede hebt met het verleden omdat er vanuit het niets onverteerde gevoelens en emoties opborrelen. Dat alles plots onzeker lijkt. Vanaf zaterdag zal dit gevoel verminderen tot zelfs verdwijnen als de retrograde een feit is. Kwestie is om het zelf ook bewust los én achter je te laten door vrede en stabiliteit in jezelf te vinden en verankeren.

In je geboortehoroscoop laat Saturnus zien waar je het moeilijk mee hebt, waar je angsten en zorgen liggen. Noem Saturnus gerust de stress-planeet want alhoewel het 'de strenge leermeester' wordt genoemd lijkt het eerder 'de grote saboteur' die in plaats van te helpen een eindeloos aantal obstakels op ons pad legt die enkel maar voortdurende zorgen en stress geven. Saturnus wordt niet voor niets The Great Malefic genoemd, de grote slechterik.

Dat gezegd zijnde staat Saturnus momenteel net op de grens Vissen/Waterman en zal het de komende 5 maanden doorheen Waterman teruggaan. Vanzelfsprekend ligt de nadruk dan op de thema's die bij Waterman horen zoals samenhorigheid, gelijkheid, broederschap, futuristisch, visionair, vernieuwend, innovatie, excentriek, verbondenheid, out of the box, zelfverzekerd, eigen manier van doen/werken en oplossingsgericht.

Maar zoals steeds is het van belang om te gaan kijken waar zich dit afspeelt in jouw siderische geboortehoroscoop want daar ligt de nadruk in jouw leven. Kijk waar de grens Vissen ♓️ en Waterman ♒️ staat en het gedeelte tussen het einde van Waterman en 17' Waterman. Zo zie je in welk Huis of welke Huizen dat is en dan kan je de uitleg lezen over wat het betekent: Huizen.

In het voorbeeld beneden staat Saturnus in het 7de Huis en ligt de nadruk bijgevolg op relaties.

We gaan in de komende maanden de thema's verantwoordelijkheid en discipline herbekijken met betrekking tot hoe we ons inzetten voor een betere wereld of een humanitair doel dat onze medemens helpt (Waterman). We gaan onze daden en gedachten evalueren: wat is compleet verspilde moeite en waar kunnen we ons op concentreren zodat het ook loont? Wat werkt en wat werkt niet? Wat is de langetermijnvisie? Waarom heb ik dit of dat beleefd en wat heb ik er uit geleerd? Het antwoord op al deze vragen wordt vanaf zaterdag tot 15 november glashelder dankzij deze Saturnus retrograde.

Veel plezier/sterkte! (schrappen wat niet past)

Foto (c) Thao Lee


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.