Hoe geraak je van narcisten af?


Het was niet zo gepland maar na recente gebeurtenissen is hier het 3de en laatste artikel over de geestesziekte narcisme.

De krachtige energie uit de ruimte, zowel van de Zon met alweer een mega-uitbarsting deze week als de planetaire interacties, zorgt voor een afronding van karmische kwesties. Dat laatste betekent dat je zelf voelt dat je veranderd bent en weet 'hier ben ik volledig klaar mee'.

Wie zichzelf steeds meer naar waarde schat en gezonde zelfliefde geeft, zal deze maand z'n grenzen hebben bijgesteld. De numerologie van de maand mei is dit jaar een 4 en dat gaat om grenzen en afbakening. Niet over je eigen grenzen gaan en anderen niet over je grenzen laten gaan. 

Vanzelfsprekend betekent dit dat deze maand mei er voor zorgde dat je mensen op je pad kreeg die over je grenzen willen gaan. Maar dat werkt niet meer want je laat het niet toe en met sommigen is ook het karma afgerond. Er is geen energetische kwestie uit vorige levens meer die speelt, het karma werd voldaan.

Niet alleen is het karma voldaan, daarnaast zijn we als gevolg van de voorbije eclipsen en intense energie van de afgelopen maanden ook gegroeid in zelfliefde, zelfwaarde en zelfrespect. Wie genoeg eigenliefde, zelfwaarde en respect heeft is immers niet meer vatbaar voor spelletjes van anderen en laat anderen niet meer over z'n grenzen gaan. De mayonnaise 'pakt' niet meer want er is geen emulgator meer om te 'pakken': het karma is voldaan en we zijn ook volledig klaar met mensen die ons niet op respectvolle wijze behandelen. 

Dat laatste hebben we onder meer te danken aan ons zelfwerk. Het enige werk dat van belang is en dat zich in het innerlijke afspeelt. Het staat haaks op wat de maatschappij ons voorspiegelt: hard werken in de buitenwereld. Dat laatste levert niets op en houdt je ook weg van de enige plek waar er gewerkt moet worden namelijk het innerlijke.

Dat is meteen ook het antwoord op de vraag van vandaag: hoe geraak je van narcisten af? Zelfwerk. Door van jezelf te houden, jezelf te aanvaarden, waarderen en respecteren. Tough love heet dat zo mooi in het engels. 

Daarnaast, maar dat schreef ik eerder al, is het kwestie van deze mensen volledig af te blokken. Blokkeer ze en vermijd alle contact. Wees kordaat, het is het enige dat werkt. Zeg nee tegen deze verdwaalde types en zeg ja tegen jezelf. Zo bevrijd je jezelf uit deze energetische nachtmerrie.

Tot slot kan je ook vergeven en liefde sturen maar vanzelfsprekend doe je dat in jezelf en nooit in persoon. Denk liefdevolle gedachten, vergeef en laat los. Alle wegen leiden naar God, alleen duurt de reis voor sommigen een paar tienduizend levens langer. Maar dat is mijn probleem niet. Ieder voor zich en God voor ons allen.

Foto (c) vamkassikom


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.