Venus - Jupiter conjunctie


Venus en Jupiter staan conjunct in Stier. De aandachtige en trouwe lezer zal op basis van de afbeelding onderaan meteen begrijpen dat ook de Zon conjunct beide hemellichamen staat. 

Het trio in Stier, aangevuld met Uranus waardoor het een quartet wordt, leert ons om onszelf naar waarde te schatten en gaat over zelfredzaamheid. Het vraagt ons om op een andere manier met onszelf én anderen om te gaan.

In mijn geval betekent dit dat ik de artikels van deze blog niet meer deel via e-mail of whatsapp. Iedereen is groot genoeg om de blog te bezoeken en wie echt interesse heeft zal dat ook doen.

Daarnaast geef ik ook geen informatie meer over astrologie of numerologie tenzij er voor betaald wordt. Het is welletjes geweest en ik geef al meer dan genoeg in mijn analyses en in deze gratis blog.

De tegenhanger van Venus, Mars, staat dan weer conjunct de Noordelijke Maansknoop in Vissen. Ons lot krijgt een nieuwe wending of beter gezegd, we geven ons lot een nieuwe wending.

Ik las zonet het derde boek van Brian Weiss uit, de psychiater die schrijft over de regressie-sessies naar vorige levens en hoe die sessies mensen helen en transformeren. Ik leerde heel veel bij, niet alleen over regressie en hoe zowel fysieke als psychische pijn uit vorige levens onze huidige levens ingrijpend beïnvloeden maar ook over de rol van healer. Het belangrijkste dat ik bevestigd kreeg uit dit boek is dat een patiënt de healer vaak gebruikt als kruk. Hij wordt iets om op te leunen in plaats van iets dat heelt. 
Dat kan alleen maar omdat de healer het zelf ook toelaat. Een goede healer neemt echter afstand en laat de patiënt z'n eigen weg gaan want uiteindelijk moet elke persoon het op eigen kracht doen. Het leven is een persoonlijke reis en je kan wel even iemands gids zijn maar je moet het toch echt zelf doen. Ik ben het als healer dan ook verplicht om afstand te nemen, het is zelfs mijn taak.

Ik weet wanneer een patiënt-relatie ten einde is en weet intuïtief 'ik kan niets meer leren aan deze persoon'. Dan moet je afscheid nemen en dat is iets dat je al doende leert. Weten wanneer iets voorbij is maar er ook naar handelen. Het is angst die ons belet om verder te gaan en liever vasthoudt aan het bekende dan te vertrouwen op het onbekende. Nochtans is dat het enige dat loont. 
De Noordelijke Maansknoop vraagt ons het vertrouwde los te laten en onze comfortzone te verlaten. Mars vraagt om actie. Die combinatie zorgt momenteel voor doorbraken. Lang geleden dat ik dat woord gebruikte. Genoeg is genoeg zegt Mars, gedaan jong, ik ben er klaar mee. Ik laat los en vertrouw op mijn Hogere Zelf om me naar de volgende fase in mijn leven te leiden.

Voor ik ga: noteer je dromen dezer dagen want de Volle Maan van donderdag brengt levensveranderende informatie, soms ook terwijl we slapen, want dan zijn sommigen vatbaarder voor suggestie. 

Foto (c) Iona Cristiana


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.