Kosmisch weerbericht (update 12 juli)


Na enkele dagen zeldzame rust was de Zon vannacht weer actief met een grote en krachtige uitbarsting waardoor slaap mogelijk onrustig of onderbroken was.

De Schumannresonantie-meter in Tomsk liet echter sinds eergisteren al bijzonder hoge waarden zien. Met andere woorden: de hoge waarden zijn niet altijd gerelateerd aan uitbarstingen op de Zon.  

Wat heeft dan de energie-piek eerder deze week veroorzaakt? Geen idee.

Bovendien was er ook een zwarte lijn of black-out op 9 juli, waarvan ook niet heel duidelijk is wat het juist betekent: heel hoge energie, het wegvallen van de metingen of een object in de buurt van de meter die voor ongewone metingen zorgt...

Wat ik wél weet is dat pieken op de SR-meter met veel rood erbij voor een vervelend gevoel zorgen: ongeduldig, ambetant en het constante gevoel onder spanning te staan. De energie werkt in op ons zenuwstelsel en dat moeten we niet alleen verwerken, het geeft ook allerlei kwaaltjes die gelinkt zijn aan onze zenuwen zoals onder andere pijn aan tanden of tandvlees, pijnlijke spieren, verwardheid, duizeligheid, droge mond, wazig zicht en hoofdpijn.

Wat mij helpt is kokoswater drinken of water aangevuld met wat Himalaya-zout, veel rusten, een aspirine innemen en wat ashwaghanda om m'n zenuwstelsel te kalmeren. 

De aankomende Mars-Uranus conjunctie is ook al voelbaar en werkt, zoals in een eerder artikel geschreven, ook door op ons zenuwstelsel.

Verder geen bijzonderheden, de laatste gammastraal-uitbarsting dateert inmiddels van 24 juni. 

Update 12 juli: er was vannacht een sterke gammastraal-uitbarsting. Dat maakt dat je vandaag misschien wat langer sliep of nog levendigere dromen had dan anders. Grappig dat ik er gisteren nog over schreef, het is zelfs de zin boven deze update maar dat gebeurt wel vaker de laatste tijd waarbij ik de dag ervoor al een thema of woord doorkrijg en het dan de volgende dag meemaak. Het is kwestie om die gave wat fijner af te stemmen zodat ik weet wat voorspellend is en wat niet. 

Al bij al dus een hele pittige week met daarnaast een aanslepende vermoeidheid die soms legendarische vormen aanneemt waarbij de minste inspanning vaak al teveel is. Het is helaas niet anders.

De SR-meter is inmiddels weer normaal en vertoont geen pieken meer, dat is goed nieuws want dat maakt dat het vervelende gevoel weg is.

Vandaag regent het hier pijpestelen en dat leverde gisteren prachtige beelden op met wolken die een zeldzaam tafereel vertoonden en verandering aankondigden. Merk de driehoek in het midden op... ;-)  

Foto (c) Alexander Krivitskiy

Afbeelding (c) swpc noaa gov & nasa gov

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.