Mars conjunct Cheiron


Op 29 mei aanstaande staan Mars en Cheiron conjunct in Vissen ♓️ maar vermits hun energie ook enkele dagen voor én na die datum samenvloeit, geldt het vanaf heden, vrijdag, tot volgende week zondag 2 juni.

We hebben de voorbije weken heel wat beweging en nadruk gehad op Cheiron, de gewonde genezer en heerser van Ophiuchus ⛎, wat ons toeliet onze wonden inzake geloof te helen. ❤️‍🩹 De band met ons Hogere Zelf werd verdiept en we zeiden vaarwel aan oude emoties, overtuigingen en verhalen die ons leven negatief beïnvloedden. Zo passeerden Mercurius, de Zon en Venus de afgelopen weken langs Cheiron en nu tot slot ook Mars, planeet van actie en daadkracht, die ofwel een laatste pleister komt verwijderen ofwel ons doet inzien dat we verdere hulp kunnen gebruiken. 

Algemeen gezien geeft het een sterke drang om ons geloof te verdiepen, om de laatste restantjes van ongeloof in het Hogere of in onszelf weg te nemen of om bewijzen te willen zien dat hetgeen we geloven of veronderstellen wel echt is. Mogelijk gebeurt er zelfs iets dat onze pijn van verlatenheid, verwerping of verraad wegneemt, ofwel via iets extern zoals een ontmoeting of een behandeling ofwel door onze eigen gedachten of handelingen. 

Mars in Vissen wil immers verbinden, zoekt innerlijke vrede en zal er bijgevolg alles aan doen om het te bereiken. Ik denk daarbij aan de scène in de film Rambo waarbij de hoofdrolspeler een wonde in z'n arm zelf dichtnaait zonder verdoving. Ik moet en wil verder! In ons geval gaat het echter niet om een fysieke wonde maar een emotionele wonde door de conjunctie met Cheiron.

Let deze week wel op dat je niet de redder gaat spelen voor anderen die aan het verdrinken zijn en je daarbij mee tenonder gaat of dat je zelf niet wegvlucht voor je eigen realiteit. Dat zijn beide extremen van Mars in het soms labiele teken van Vissen dat gevoelig is voor de ups en downs in het leven.

Tot slot kan het misschien ook een moment zijn waarop je beseft dat je de pijn, wonde of trauma van Cheiron niet alleen geheeld krijgt en eindelijk hulp zoekt. Dat Mars het extra duwtje in de rug geeft om hulp te vragen met iets waar je al lang mee worstelt. Daar is niks mis mee, integendeel het is niet alleen wijs maar ook een teken van kracht en zelfliefde.

De astrologie voor komende week is overigens zeer gunstig en er zijn quasi geen moeilijke of harde aspecten. Met Venus in haar thuisteken van Stier ♉️, daar vergezeld door de Zon 🌞, Mercurius (vanaf 29/6) , Jupiter en Uranus is dit zelfs niet alleen een hele fortuinlijke en zachte week maar eentje die ons met fluwelen hand vooruit helpt. Het feit dat Pluto, die ons onderbewustzijn en angsten regeert, ook harmonieus geaspecteerd is, maakt ook deze week alweer bijzonder interessant. Wat een maand mei! Ik herhaal wat ik al eerder zei: we zullen deze periode de rest van ons leven ten goede herinneren. 🍀

Wat geeft deze Mars-Cheiron energie voor jou persoonlijk? Dat hangt enerzijds af van ieders ontwikkeling qua bewustzijn en anderzijds van de plaats waar deze conjunctie zich bevindt in jouw geboortehoroscoop. De conjunctie staat op 33 graden Vissen ♓️, lokaliseer dit in je eigen chart zodat je weet in welke domein van jouw leven dit zich afspeelt: Huizen.

Foto (c) Joshua Earle


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.