Sunday Crabby Sunday


Alhoewel de nadruk ligt op de energie van Tweelingen vermits de Zon daar staat tot en met 16 juli, is er een andere energie die vandaag veel aandacht vraagt, namelijk die van Kreeft.

Venus, Mercurius en Maan staan immers in Kreeft inmiddels en Maan en Mercurius maken zelfs een conjunctie vanavond. Bovendien staat dit trio in oppositie met Pluto want enkel de energie maar benadrukt omdat een oppositie altijd weer een balanceren is van tegenovergestelde krachten.

De Maan staat wonderwel in Kreeft want het is haar thuisteken of heerser, maar het maakt ook misschien dat je al sinds gisteren gevoelig of emotioneel bent. Dat geldt niet alleen voor hooggevoeligen maar ook voor zij die Kreeft als zonneteken, ascendant of geboortemaan hebben.

Kreeft staat voor emotionele veiligheid, thuis, het innerlijke, je basis of ondergrond, nostalgie, bescherming, de moeder, bemoederen, traditie, verzorgen, voeden en je gevoelens.

Met de Maan, die onze gevoelens en emoties beheerst, in Kreeft met als mantra 'ik voel', is er dus een verhoogde emotionele lading in de lucht. Dat betekent dat er misschien hele diepe emoties naar boven komen of dat je je onveilig voelt en dat het lijkt alsof je geen solide basis hebt om op te staan. Dat je je heel kwetsbaar on onbeschermd voelt in deze vaak harde realiteit.

De kwestie is om deze emoties en gevoelens te aanvaarden en ze niet weg te duwen. Om ze als deel van jezelf te zien maar er niet door meegesleept te worden. Het aanvaarden is van groot belang omdat het onderdeel is van dit 8-jaar van authenticiteit, kracht en persoonlijke overwinningen, en wie zichzelf compleet aanvaardt wordt als vanzelf nog authentieker.

Zo word je een beetje moedertje over je eigen gevoels- en emotioneel leven. "Ja, ik ben soms gevoelig en voel me soms kwetsbaar, maar het is OK en ik aanvaard het." Je bemoedert jezelf, kenmerk van Kreeft, en wordt aldus meester over jezelf want je hebt niets of niemand van buitenaf meer nodig om je emotioneel veilig of weer goed te voelen.

Dàt is hoe je met de energie omgaat: je bewust worden van je emoties en gevoelens, ze aanvaarden en er vrede mee sluiten, want zo sluit je ook diepere vrede met jezelf. Zo veranker je altijd maar steeds meer in jezelf.

Niet altijd even makkelijk, zeker vandaag niet, door de druk van Pluto die nog wat extra materiaal uit ons onderbewustzijn naar boven haalt om dat te transformeren. Zo leren we bij over onszelf en leren we onszelf op een dieper niveau kennen en dat is de bedoeling van de Zon in Tweelingen, die ons uitnodigt om bij te leren, in de eerste plaats over onszelf. Een hele karwei dus en het is dan ook aangeraden om het vandaag dan heel rustig en relax te doen. Het is een dag van goed voor jezelf zorgen en je eigen moedertje spelen. 

Zowel Venus als Mercurius staan ook in Kreeft wat maakt dat we misschien gemakkelijker aansluiting vinden of zoeken bij anderen om over onze gevoelens te praten of om geaccepteerd te worden, maar anderzijds geeft het een verhoogde kans op gesprekken met emotionele lading. Dat laatste is net het tegenovergestelde van wat we zoeken, we hebben nood aan een relaxe, vredevolle sfeer.

Creëer die eerst in jezelf alvorens je je in de buitenwereld begeeft of anderen opzoekt, dat is immers de boodschap van Kreeft: het stabiliseren van de emotionele veiligheid in onszelf en vanuit dat stevig en warm thuisgevoel verbinden met anderen. 

Dat was het voor vandaag. Morgenochtend is de Maan al opgeschoven naar Leeuw en dat brengt een andere, vrolijkere minder emotionele energie.

Ik ben er weldra terug met een artikel over de explosieve conjunctie tussen Mars en Uranus in Stier op 15 juli die we al zullen voelen vanaf enkele dagen op voorhand. 

Fijne zondag en zorg goed voor jezelf! ♡

Foto (c) Redaviqui Davilli


Reactie plaatsen

Reacties

BASSEE JEANNE
14 dagen geleden

Goedemiddag Stefan.
Heel leerrijk voor al de Kreeften.Deze kreeft , heeft het wel gelezen.En dit is wel de juiste info. Hartelijk Bedankt de Groeten