Ware aard


Zoals al tot treurens toe geschreven is 2024 een 8-jaar met een nadruk op thema's als innerlijke kracht, persoonlijke overwinningen, autoriteit en authenticiteit.

Dat alles betekent dat de energie ons dit jaar uitnodigt om meer onszelf te worden, om dichter bij onze ware aard te komen. 
Het effect hiervan werkt echter ook omgekeerd en zorgt ervoor dat we anderen hun ware aard te zien krijgen. Dat is soms niet prettig, confronterend en misschien zelfs schockerend.

In 2024 sneuvelen veel relaties of vriendschappen, of nemen we afstand van mensen met een verborgen agenda of die enkel aan zichzelf denken, want 2024 drukt ons met de neus op de feiten. Wat voorheen nog door de vingers werd gezien of misschien onder de oppervlakte leefde, wordt nu heel duidelijk zichtbaar. Dat doet soms pijn want dan blijkt de andere persoon niet te zijn wie je dacht dat ie was en dat voelt aan als bedrog en verraad. 
Weet echter dat in 2024 het net de bedoeling is dat deze 'uitzuivering' plaatsvindt en dat wie eerlijk is met zichzelf of authentiek leeft, afstand zal nemen van zij die dat niet zijn.

Geen wonder dat het thema narcisten zo sterk de kop weer opsteekt dit jaar want machtsmisbruik en machtsspelletjes worden plots duidelijk zichtbaar.

Vandaar dat er dit jaar veel verschuivingen plaatsvinden, want alles wat niet meer resoneert, verdwijnt. Het gaat niet alleen om mensen maar ook om voorwerpen en situaties.

Laat los wie en wat niet meer in je leven thuis hoort en ga dapper verder want ook dat is een thema van 2024: moed. Maar wat is moed anders dan eerlijk zijn met jezelf of authenticiteit? Want wie zichzelf bedriegt trekt anderen aan die hem of haar bedriegen, dat is simpelweg de wet van resonantie. Wie eerlijk is met zichzelf, zal eerlijke mensen aantrekken en oneerlijke mensen afstoten. Zo scheidt 2024 het kaf van het koren.

Alhoewel het er op het eerste zicht op lijkt dat er zaken en mensen uit je leven worden weggenomen, wat gevoelens van verlies met zich kan meebrengend, is het eigenlijk een vrijmaken van de weg naar een lichtere, gelukkigere en aangenamere toekomst. Aanvaard, laat los en ga vrolijk verder. 

Beter alleen dan in slecht gezelschap en vermits 2024 een jaar is van innerlijke kracht, worden we dit jaar nog betere vrienden met onszelf. Zo ben je altijd in goed gezelschap.

Foto (c) Sander Sammy


Reactie plaatsen

Reacties

BASSEE JEANNE
17 dagen geleden

Goede avond Stefan.
Altijd heel leerrijk .Zo fijn omdat altijd te kunnen lezen ,en ook mooie muziek er bij.
YEAH YEAH JEANNE Groeten