Een blik op je persoonlijke toekomst


Wie wil weten hoe ie zal evolueren als mens (als ie dat ook wil vanzelfsprekend) en welke focus ie zal hebben op latere leeftijd kan dat eenvoudig uit z'n geboortehoroscoop halen. De kwestie is natuurlijk om te weten waar te zoeken en de juiste gegevens te hebben zoals die van siderische astrologie, maar ook dat is vanzelfsprekend.

Terzake, de ascendant in een geboortehoroscoop laat niet alleen zien wat jouw eerste indruk is op mensen, het is ook het teken waar je qua persoonlijkheid naar zal evolueren in dit leven. Bovendien vertelt de Heerser van dat teken in welk gebied van je leven dat zal gebeuren.

In het voorbeeld van de horoscoop hieronder heeft de persoon die vandaag geboren wordt om 10:00 in Schoten het sterrenbeeld Tweelingen als zonneteken en Leeuw ♌️ als Ascendant, te herkennen aan de afkorting As. 

Dat betekent dat deze persoon in de loop der jaren qua persoonlijkheid eerder de kenmerken van Leeuw zal uitdragen en incorporeren dan deze van z'n zonneteken Tweelingen. Voor de buitenwereld zal dit sowieso al het geval zijn want de ascendant is als een eerste indruk van mensen, hoe zij ons zien. De nadruk voor deze persoon zal dus komen te liggen op zelf-expressie, creativiteit, plezier maken, het afleren van ijdelheid, kinderen of z'n innerlijke kind, ondernemen,... en alle andere kwaliteiten die bij het teken Leeuw horen. 

In welk levensdomein zal dit zich voornamelijk manifesteren? Dan moet je kijken naar de Heerser van de Ascendant. De Heerser van Leeuw is de Zon, en die staat in het 11de huis. Met andere woorden de nadruk zal voor deze persoon liggen in groepen, in zaken die groter zijn dan zichzelf, in gemeenschappelijke doelen en het verenigen met gelijkgestemden of -gezinden. (Artikel gaat verder onder de afbeelding.)

In een ander voorbeeld hieronder is de persoon een Waterman van zonneteken en van ascendant Maagd. en zal deze qua persoonlijkheid veranderen naar de eigenschappen van Maagd met name analyse, denken, verbeteren, verzorgen, dienen en perfectionisme. In welk levensdomein zal zich dit voornamelijk uitspelen? Dan kijk je naar de Heerser van Maagd en dat is Mercurius. Waar staat Mercurius?  In het 4de huis van thuis, emotionele veiligheid, traditie, stabiliteit, genieten van de kleine dingen van het leven, nostalgie, heimwee, stamboom en de moeder. (Artikel gaat verder onder de afbeelding.)

Wie wil weten wat de inhoud van de Huizen betekent kan hier terecht: huizen.

De (moderne) heersers van de sterrenbeelden zijn:

Ram - Mars

Stier - Venus

Tweelingen - Mercurius

Kreeft - Maan

Leeuw - Zon

Maagd- Mercurius

Weegschaal - Venus

Schorpioen - Pluto

Ophiuchus - Cheiron

Boogschutter - Jupiter

Steenbok - Saturnus

Waterman - Uranus

Vissen - Neptunus

Met bovenstaande info kan je zelf een blik op je toekomst of oude dag werpen. Of vaststellen dat je deze eigenschappen al volop belichaamt. Het verklaart dan waarom (je voelt dat) je veranderd bent.

De verandering naar de eigenschappen van je ascendant wil overigens niet zeggen dat je je oorspronkelijke persoonlijkheid of kenmerken van je zonneteken verliest. Je zonneteken is de basis en daar bovenop bouw je de kenmerken en eigenschappen van je ascendant. Je incorporeert ze maar de nadruk verschuift hier wel naartoe. Mensen zullen dus zien dat je verandert omdat, zoals eerder gezegd, de ascendant een eerste indruk is. Wat zien de mensen? Je ascendant! Hoe meer je je ascendant incorporeert, hoe vaker mensen zullen zeggen dat je veranderd bent.

Er is slechts één uitzondering: als je sterrenbeeld hetzelfde is als je ascendant. Zo iemand blijft gans z'n leven quasi dezelfde persoon, want z'n Zon en Ascendant staan in hetzelfde sterrenbeeld. De enige grote verandering die deze persoon zal maken is die van z'n levensmissie (van de Zuidelijke naar de Noordelijke Maansknoop) en de evolutie van z'n ziel (Pluto).  Maar daarover misschien meer in een toekomstig artikel.

En nu allemaal samen: a man on his deathbed once said to me, you are the Master of your destiny... ;-)

Foto (c) Hulki Okan Tabak


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.