Nieuwe Maan 5/6 juli


In de nacht van vrijdag op zaterdag begint er een nieuwe energie voor de komende 28 dagen en een klets, want dan is er een Nieuwe Maan. Ik zeg 28 en een klets want als je 13 nieuwe (en vanzelfsprekend volle) manen met 28 vermenigvuldigt bekom je het getal 364 en daar moet dus nog iets bij om aan een jaar van 365 dagen te geraken, maar dat terzijde.

Waar staat de Nieuwe Maan? De trouwe siderische lezer weet het antwoord al want dat is in hetzelfde teken als waar de Zon momenteel staat namelijk Tweelingen. De energie voor de komende 4 weken is er dan ook eentje van communicatie, nieuwsgierigheid, leren, bijleren, initiatief nemen, gesprekken aangaan, mails en chats sturen, het intellect, overleg en korte reizen. Tevens een risico op oppervlakkigheid, enkel denken en niet voelen, niet goed luisteren en al een antwoord in je hoofd klaar hebben in plaats van te horen wat er echt gezegd wordt, roddelen, praten als bezigheidstherapie en met de wind mee waaien waar je tegen de ene persoon het tegenovergestelde zegt van wat je net tegen een andere persoon hebt verteld.  Dat alles is eigen aan zij die als zonneteken Tweelingen hebben.

Eigenlijk zou men beter de examens laten samenvallen met het begin van Tweelingen-seizoen want dat is een betere energie voor studenten om te leren, maar bon de ideale wereld bestaat niet, althans niet in deze illusie van tijd en ruimte.

Vermits de Maan onze emoties en gevoelens beheerst zullen we de komende 28 dagen niet alleen veel nood hebben aan praten en communiceren, we zullen ook veel over onszelf en anderen leren via communicatie. Anno 2024 is dat niet enkel via een fysiek gesprek maar ook op digitale manieren als chats, e-mails, profielfoto's en video's. Het kan de komende weken leerrijk zijn om een soort van dagboek bij te houden omdat de informatie die daar naar boven komt, via vrije associatie bijvoorbeeld of simpelweg via vrij schrijven, ons veel kan leren over onszelf. 

Met Saturnus, Pluto en Neptunus in retrograde en eind juli ook Cheiron, zullen er sowieso zaken en mensen uit het verleden weer op ons pad komen, misschien is dat zelfs al gebeurd. Daar kunnen zaken mee uitgepraat worden of simpelweg opnieuw opgepikt worden om verder door het leven te gaan als vrienden of partner. We zullen alleszins een nood voelen om zaken uit te klaren en om onze gevoelens te delen. Dat hoeft niet romantisch te zijn, het kan ook een woord van dank of appreciatie zijn. Zoals gezegd: let er voor op om niet met je hoofd te praten maar met je hart. Het hart of het Hogere weet veel meer dan het het beperkte ego-brein. Analyse of ratio hoort niet thuis in een gesprek vanuit liefde. Do you want to be right or happy? Kies dan voor het laatste. Vergeef (ook en vooral jezelf!), vergeet en begin met een propere lei.

Overigens staat Mercurius, planeet van communicatie en handel in Kreeft momenteel en dat geeft sowieso een opening voor hartscommunicatie, vanuit het gevoel.

Mars staat nog enkele dagen in Ram, zijn thuisteken en daar zit ie als een vis in het water, dus het is hét moment om initiatief te nemen. Als iedereen wacht tot de andere iets doet, gebeurt er niets net zoals op een puber-fuif waar iedereen tegen de muur geplakt staat tot er iemand de moed heeft (vaak door een eerste pint te drinken) om te beginnen dansen, waarna de hele meute volgt. Neem initiatief, het zal dubbel en dik beloond worden want Maan en Zon staan gunstig gepositioneerd tegenover Mars.  Ze staan eveneens fortuinlijk tegenover Saturnus in Vissen/Waterman wat betekent dat het genomen initiatief heel waardevol kan zijn op lange termijn omdat Waterman iets visionairs en futuristisch heeft. Vandaar dat ik eerder schreef dat wat je nu in beweging zet door te communiceren misschien wel de rest van je leven blijft duren.

Tot slot nog een korte noot over Pluto in Steenbok/ Boogschutter die in oppositie staat met Venus en Mercurius, wat er voor kan zorgen dat wie handelt en communiceert vanuit het gevoel zichzelf zal zien transformeren naar een andere persoon. Ook hier speelt nog steeds het thema van karmische rechtvaardigheid waarbij er de komende 4 weken mensen op ons pad komen die we al uit vorige levens kennen en die ons als gevolg van goed karma teruggeven wat wij hen in een vorig leven gaven. Dat kan fysiek zijn in de vorm van handelingen of geschenken maar ook niet-tastbaar of emotioneel. Deze karmische terugbetaling zal ons diep vanbinnen vervullen, transformeren en bevrijden. Dit alles krijgt een climax binnen 2 weken met een Volle Maan conjunct Pluto. Dat belooft! 

Zoals geschreven in mijn prognose is juli een maand van gezelligheid, familie, harmonie en perfectionisme. Het is immers een numerologische 6-maand. Dat legt tot slot de nadruk op schoonheid, dienstbaarheid en elkaar helpen. How may I help you? Een luisterend oor of een liefdevol woord is soms het mooiste geschenk dat je kan geven. 

Hou het vooral luchtig en leuk de komende weken, ver weg van de soms te mentale energie van Tweelingen, net als het liedje onderaan. 

En ik herhaal: neem initiatief en praat vanuit het hart. ♡

Foto (c) Vinicius "amnx" AmanoReactie plaatsen

Reacties

BASSEE JEANNE
18 dagen geleden

Goedemiddag Stefan.
Weer zo mooi en leerzaam.
Dankjewel de groeten Jeanne.