Energie komende dagen


De Zon, die nog steeds heel actief is met grote uitbarstingen waarvan de laatste deze ochtend 12 mei, schuift morgen op naar het sterrenbeeld Stier. Dat is een andere energie dan die van Ram en gaat over genieten van het leven, luxe, comfort, zekerheid, bezittingen, waarde en zelfwaarde. Schrik niet als je plots de drang hebt om in je tuin te werken, iets wil boetseren of een taart wil bakken: Stier wil iets in de materie brengen, met de aarde of iets aards bezig zijn. Vermits Stier geregeerd wordt door Venus is dit een zachtere energie dan hetgeen we de afgelopen 3 weken ervaarden toen de Zon in Ram stond want de heerser van Ram is Mars. Venus is de vrouwelijke energie, Mars de mannelijke. Venus gaat eind deze week van Ram naar Stier en komt aldus in haar thuisteken te staan. Dat geeft een heel comfortabel gevoel en zorgt voor 4 planeten in Stier: Zon, Jupiter, Uranus en Venus. Die zachte aardse energie is een mooie aanvulling op de zachte, intuïtieve en vredevolle energie van Vissen (Mars, Mercurius, Cheiron, Noordelijke Maansknoop en Neptunus). 

De Zon vormt tot het einde van deze week een conjunctie met Uranus.  Uranus is de planeet van revolutie, plotse inzichten, het onconventionele, uitvindingen en de toekomst. We krijgen inzichten en gaan onze status quo, onze comfortzone veranderen. We gaan op een andere manier denken en creatieve oplossingen vinden voor een stabielere toekomst.

Dat laatste wordt nog eens extra in de verf gezet want stilaan komt Mars ook conjunct de Noordelijke Maansknoop in Vissen. Dat is letterlijk actie nemen m.b.t. onze toekomst. Aanvaarden wat de situatie is en oplossingen zoeken via intuïtie. Nog meer geloven in onszelf, het vertrouwen in ons Hogere Zelf verdiepen.

Naarmate de week vordert komt de Zon ook conjunct Jupiter, planeet van expansie, uitbreiding, fortuin, overdrijving en goed karma. Jupiter staat eveneens in Stier. Zoals al eerder gezegd, en gelet op de fortuinlijke driehoek met Pluto: waag je kans met de Lotto of doe een gokje! Een beredeneerde gok want Stier houdt van zekerheid. Of misschien erf je wel iets of ontvang je een gift. Alles kan met deze fortuinlijke samenstand in het teken van overvloed en bezit. Zelfs een geniaal idee dat je rijk én de wereld beter maakt. Win-win, daar gaat het om, zeker met de Vissen-energie. Vraag inspiratie aan het Hogere en zie wat er komt.

Opnieuw hele bijzonder en zeldzame energie dus komende week. Wat een mei-maand! Het Noorderlicht doet er nog een schepje bovenop, al was het niet zichtbaar hier afgelopen nacht, althans niet tot een uur of  01:00 toen ik ging slapen. Het kan niet elke dag feest zijn.

Foto (c) Jonas Koel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.