Nieuwe Maan 8 mei


In de nacht van dinsdag op woensdag begint een nieuwe energie voor de komende 4 weken met een Nieuwe Maan in Ram. ♈️ 

Ram, het 1ste teken van de zodiak, geeft hele primaire, basale energie. Hier ben ik! Dat is meteen de kracht en zwakte van Ram. Zelfzeker aan de oppervlakte maar heel onzeker binnenin, waardoor er altijd moet worden gewerkt, gepraat, druk gedaan en geraasd om het knagende innerlijke niet te moeten horen. Het is een soort struisvogeltactiek: doen alsof. De Ram moet het van z'n persoonlijkheid hebben, z'n harde werk en het uiterlijke. Goede voorbeelden hiervan zijn Dwayne Johnson aka The Rock, George Clooney en David Beckham: mooi uiterlijk, altijd aan het werk maar laat ze vooral niet praten want dan loop je weg.

Ram is heel competitief, recht door zee maar heethoofdig waardoor er veel conflicten ontstaan als zaken niet lopen zoals de Ram het wil. Wil is wet voor de Ram en dat geeft problemen. Feesten kunnen ze als de beste, want ook dat is een competitie. Pionieren, de leiding nemen en recht op doel af is hun strategie. Hop hop, paardje in galop. Alleen ontbreekt het hen aan tact en wijsheid.

De energie voor de komende 4 weken is er dan ook eentje waarin we veel zaken gedaan gaan krijgen en actie nemen. Waarin we initiatief nemen en desnoods met het hoofd door de muur gaan. We hebben een doel en we gaan ervoor.

 Bovendien is de energie zéér zeldzaam want zoals je op de afbeelding onderaan kan zien zijn er enkel blauwe lijnen en er is geen enkel astrologisch aspect dat hinderlijk is: er zijn geen opposities, vierkanten of inconjuncties. Er is een fortuinlijke driehoek met Pluto in Steenbok, wat betekent dat Pluto ondersteunend werkt bij deze Nieuwe Maan. Er komen uit ons onderbewuste zaken naar boven die ons helpen om actie te nemen, die ons aanmoedigen om een bepaalde stap te zetten en angst los te laten. We gaan door een spreekwoordelijke barrière.

Ik weet overigens niet hoe het voor jullie was maar de eerste 24 uur van de Pluto-retrograde (3-4 mei) brachten mij gigantisch veel inzichten en aha-momenten. Het boek "Many lives, many Masters" kwam op m'n pad, een boek over een psychiater die een dame begeleidt d.m.v. hypnose naar vorige levens, en daarbij vielen ook heel veel puzzelstukjes voor mij op z'n plaats. Onder andere over een leven in Egypte. Het bevrijdde me ook van trauma's uit dat leven die ik tot op de dag van vandaag meedroeg. Eenieder die nog met bepaalde fobieën of angsten zit die ie zelf niet echt kan verklaren, raad ik dit boek van Brian L. Weiss van harte aan.

Eind mei volgt een Volle Maan in Schorpioen ♏️ als hoogtepunt van deze maand-energie waardoor de maand mei een passioneel, zwoel einde krijgt en het simpelweg een hele interessante maand is. Dat wordt grotendeels mee bepaald door de plaatsing van Mercurius, Cheiron, de Noordelijke Maansknoop, Neptunus, Mars en weldra ook Saturnus die allen in Vissen ♓️ staan met als hoofdthema 'geloof' en de nadruk op innerlijke vrede en Hogere leiding.

Tot slot: met de komende Nieuwe Maan staat Mercurius voor de 3de en laatste maal conjunct Cheiron. Mercurius liep retro, deed haasje over en komt nu voor de derde keer conjunct Cheiron te staan. Ons geloof werd de afgelopen weken verdiept en versterkt, onze wonden werden geheeld en zodoende denken, spreken en handelen we nu op een wijzere, holistischere manier. Het verleden voelt anders aan en dat komt door het inzicht dat we de afgelopen weken opdeden. Een ander verleden geeft een gewijzigd heden en een betere toekomst.

Die toekomst en de funderingen ervan bouwen we in de maand mei op. Mirakels of financiële meevallers om die mooie toekomst te ondersteunen zijn overigens zeker mogelijk want Pluto staat eveneens in een goed aspect met Jupiter in Stier. De planeet van expansie, fortuin en meeval in het teken van overvloed, waarde en bezittingen? Dat ruikt naar een lotto-formulier invullen als je het mij vraagt! 

Wil je weten waar deze Nieuwe Maan-energie zich voor jou voornamelijk afspeelt de komende 4 weken? Kijk dan waar 17 graden Ram staat in je siderische geboortehoroscoop. Het Huis waarin dat punt zich bevindt vertelt je meer over de relevante levensdomeinen: Huizen.

Roll the dice, waag een gokje deze maand en doe een wens in de nacht van 7/8 mei want dan is de aantrekkingskracht van de Zon en Maan op Aarde het grootst en geef je je wens maximale tractie. Wie niet waagt, niet wint. 🍀

Foto (c) Jeff GriffithReactie plaatsen

Reacties

Sigrid Horions
20 dagen geleden

Dankjewel! 🙏🏽 voor de zoveelste keer, weer zo waardevol voor me! Die beschrijving van de Ram, geweldig! Ik herken het zo hard 😂 Maar vooral afgelopen weekend 😳 had het er gisteren avond nog over met men beste vriend, mijn inzichten die ik kreeg tijdens het weekend waarin ik de muren op liep en geen blijf wist met mezelf. Doet enorm veel dan om de ochtend daarna dergelijk artikel van jouw te lezen. Ik kijk enorm uit naar de maand mei, vooral dan om de actie te mogen voelen en ondernemen. Dinsdag breng ik zeker en vast mijn wens nog eens uit waarvoor ik al dagelijks aan het bidden ben. 🙏🏽