Wat werd je duidelijk?


Mercurius liep de afgelopen weken retrograde en dat gebeurt zo'n 3 à 4 keer per jaar. Niks bijzonder met andere woorden. Wat echter héél uitzonderlijk was is dat Mercurius tijdens deze retrograde conjunct Cheiron en de Noordelijke Maansknoop stond.

Cheiron leert ons onze wonden helen en de Maansknoop begeleidt ons naar onze bestemming. Mercurius is de planeet van handel, beweging, verkeer, communicatie, schrijven en snel denken maar heeft ook een link met relaties. Het betreft meer bepaald hoe we communiceren met onze directe buitenwereld, en dat mag je héél letterlijk nemen want het gaat om chatten, e-mails, broers, zussen, buren, collega's, partners,...  communicatie in relaties met andere woorden. Bovendien stonden al deze hemellichamen in het teken van Vissen en lag de nadruk op innerlijke vrede, geloof, contemplatie, meditatie, rust, hetgeen verborgen of geheim is en hetgeen een Hogere doel heeft in tegenstelling tot een ego(-ïstisch) doel.

De vraag is dan ook: wat werd er jou duidelijk de afgelopen weken tijdens de retrograde van Mercurius? Eén van de zaken die Mercurius me duidelijk maakte was dat ik nooit echt een partner heb gehad waar ik goed mee kon praten, waar ik mee op dezelfde golflengte zat. Dat laatste is voor mij sowieso al uitzonderlijk vermits ik van numerologie een 7 ben en die zitten van nature op een andere golflengte. Dit alles werd me duidelijk dankzij mijn verlangens van gisteren waarbij het testosteron in mijn lichaam het signaal gaf om voort te planten. Vroeger was dat het teken om de liefde te bedrijven met m'n partner of, in tijden waarin ik geen partner had, op zoek te gaan naar een vrouw die ook zin had om te vrijen.  Net zoals vroeger ging ik gisteren in gedachten op zoek naar iemand waar ik van dacht "die heeft misschien wel zin om met mij te vrijen". Maar ik vond niemand en bij het nagaan van m'n vroegere liefjes of partners, kwam ik tot de vaststelling dat er eigenlijk nooit een partner was geweest waar ik goed mee kon praten. Het klikte wel fysiek maar niet mentaal en dat is een grote afknapper voor mij, want ik verlang naar diepe gesprekken. Koetjes en kalfjes zijn niet aan mij besteed en hebben een averechts effect op mij. 

Terwijl ik gisteren door m'n lijst ging van oude liefjes werd het me plots heel duidelijk dat het met sommigen wel goed klikte op het fysieke en emotionele vlak maar dat de Heilige Drievuldigheid ' Fysiek, Emotioneel, Mentaal" er nooit was omwille van een gebrek aan mentale connectie. We zaten op een andere golflengte en dat werkt als een hele krachtige stoorzender, want het zorgt er al snel voor dat je je ofwel afzondert of vlucht (in middelen om je te verdoven). Het zijn coping-mechanismen of manieren om de realiteit te overleven. Afzondering, vluchten of verdwijnen zijn ook symbolisch voor Vissen (of het 12de huis waarover het regeert).  In mijn leven heb ik me vaak op die manier in relaties of groepen afgezonderd. De hoofdreden daarvoor was omdat ik niemand had om mee te praten of beter gezegd niemand om mee te praten over wat ik leuk en interessant vond. Dan drink je bijvoorbeeld maar wat alcohol omdat het je enerzijds dommer maakt en omdat het ook de pijn verdooft van je met niemand verbonden te voelen. De term 'drinkebroers' bestaat niet voor niets, want het is dankzij het drinken dat mensen overeenkomen. Neem de drank weg en ze hebben niks meer gemeen.

Dat laatste gebeurt dan ook bij de meeste mensen die stoppen met drinken en plots zonder vrienden vallen, de gemeenschappelijke factor 'drank' is weg. De enige weg voorwaarts is een diepere verbinding met jezelf vormen zodat je je nooit meer eenzaam voelt en ook geen nood meer hebt om met mensen rond te hangen waarvan je eigenlijk weet dat je er niets aan hebt. Dat je eerlijk bent met jezelf in plaats van te doen alsof. Dat je in plaats van de lieve vrede te bewaren op zoek gaat naar innerlijke vrede. Waarbij je de band herstelt met je Hogere Zelf zodat je nooit meer alleen bent. Aldus vind je een ontbrekend en bijkomend niveau naast het fysieke, emotionele en mentale: het spirituele.  

Dat alles is wat Mercurius in retrograde in Vissen ons de afgelopen weken kwam leren. Technisch gezien is de retrograde nog niet over want Mercurius is nog in een schaduwperiode waardoor we nog tot en met 13 mei inzichten krijgen met betrekking tot de manier waarop we communiceren, handelen en onze drijfveren. Is het gebaseerd op een pijn of wonde (eenzaamheid) of op kracht (innerlijke vrede, verbinding)? Heb je de wonde van verlatenheid geheeld, dan heb je vrede met jezelf. Dat is ware kracht en tevens één van de hoofdthema's van het jaar 2024 van authenticiteit. Kracht zit niet in een fles, in een groep of in een relatie (met een knappe griet), ware kracht zit in jezelf.  De "Holy Spirit " zit in ons, niet daarbuiten ergens door een verbinding met iets extern. Onze weg voorwaarts ligt in het ons laten leiden door ons Hogere Zelf, niet door ons ego. Dat is de boodschap van het 12de Huis en Vissen: let go and let God. Het enige wat we moeten doen is vertrouwen op het Hogere en loslaten wat niet meer bij ons past. Zo kan het nieuwe op ons pad verschijnen.

Misschien komt er nog een partner in mijn leven waarmee het op alle vlakken klikt. Als het zo in mijn levensscript geschreven staat, zal het ook gebeuren. Zoniet, dan heb ik daar vrede mee. Alleszins heb ik deze persoon tot op heden niet ontmoet want zoiets voel je meteen als je iemand in levende lijve ziet. Het is de spreekwoordelijke klik van verwante zielen op dezelfde golflengte. Het is de resonantie van een gelijkgestemde snaar van een muziekinstrument die begint te trillen als de andere wordt aangeraakt. Men zegt ook 'het heeft me geraakt' als iets of iemand je ontroert of in vervoering brengt. Dat gebeurt omdat het een uiting van liefde is die je hart of ziel raakt. Dan weet je dat het goed zit. Dat voel je diep vanbinnen, net zoals de Vissen die heel gevoelig en intuïtief van aard zijn. Je kan het niet uitleggen in woorden, het is een gevoel.

Bedankt Mercurius-retrograde voor deze verhelderende trip door Memory Lane.

Ik ben weer wat wijzer geworden over mezelf en u als lezer hopelijk ook. Over jezelf dan welteverstaan.

Foto (c) Bas Glaap


Reactie plaatsen

Reacties

Sigrid
18 dagen geleden

Weer zo dankbaar voor deze inzichten! Nog steeds in het proces van het helen omtrent ‘verlatenheid’ maar gewoon zo knettergek om te lezen dat proces waaraan ik nu zo hard werk, ook klopt met wat je schrijft, van toepassing deze periode. Ook wat betreft de vissen en alcohol, enorm herkenbaar. Fijn te beseffen hoe hard ik dan ook ben gegroeid in de positieve zin, de laatste jaren. Net door het laten van de alcohol, het bijgevolg ‘elimineren’ of ‘selecteren’ van wie blijft, wie niet,…. Dat net het proces omtrent ‘verlatenheid’ ruimte heeft gekregen om nu te ontwikkelen.