Dromen en illusies


Vandaag gaat Saturnus in retrograde en dat hebben we de afgelopen 2 weken gevoeld. Onder meer door een gevoel van vastzitten, 'trapped by circumstances' en beperkingen. Zowel mentaal als fysiek waarbij oude of zeurende pijnen mogelijk weer de kop opstaken. Emotioneel was er misschien ook een dieptepunt waarbij je het allemaal niet meer zag zitten. Dat is logisch met de invloed van Saturnus op de grens Vissen/Waterman.

Bovendien, en daar gaat dit artikel hoofdzakelijk over, was er nog een bijkomende invloed van het 5de grootste hemellichaam uit ons zonnestelsel na de Zon, Jupiter, Saturnus en Uranus: Neptunus.

Vanaf 2 juli tot en met 8 december is Neptunus retrograde in Vissen ♓️ en dat brengt ons een andere kijk of inzicht in onderwerpen als geloof, spiritualiteit, innerlijke vrede, verbondenheid, dromen, illusies, verslavingen, vluchten, het Hogere, geheimen, het verborgene, aanvaarding en loslaten. Het gaat meer bepaald om een introspectie of herbekijken van al deze thema's want een retrograde betekent immers altijd retrospectie.

Voor een planeet retrograde gaat, gaat ze ook steeds even stationair lopen wat betekent dat de energie even tot stilstand komt. Het creëert een soort niemandsland waarbij oude, onverwerkte emoties oplaaien. Dit verklaart mee waarom er de afgelopen 2 weken veel verwarring was en misschien een verlies aan geloof of vertrouwen in het Hogere, het ontbreken van (innerlijke) vrede en een gevoel van te willen vluchten. Letterlijk of figuurlijk door middel van drank, drugs, shoppen, werk, sex, vakantie,... 

Het boegeroep van de eigen supporters dat de Rode Duivels te beurt viel na de match tegen Oekraïne, valt hier mee onder te catalogeren. Er is een gebrek aan geloof of vertrouwen, een gevoel van ontevredenheid en frustratie zonder duidelijk aanwijsbare reden buiten het redelijk povere spel en dat wordt geprojecteerd op de buitenwereld. De zondebok is dan snel gevonden en dat zorgt er, weliswaar steeds tijdelijk, voor dat het vervelende gevoel weg is. Het zal echter pas definitief verdwijnen als de echte oorzaak wordt aangepakt, namelijk de innerlijke onvrede.

Vanaf 2 juli loopt Neptunus retrograde en dan verandert de stationaire energie mede dankzij Saturnus die, zoals eerder geschreven, al vanaf vandaag retro loopt. Met Neptunus retro de komende maanden herbekijken en verdiepen we ons geloof en zonderen we ons weer wat meer af. We maken ook meer tijd voor ontspanning, misschien op andere manieren dan voorheen en helen op een dieper niveau ons verleden wat op zich dan weer leidt tot meer aanvaarding.

Bij die retrospectie hoort ook onze geest of onze gedachten bij zodat we een ander perspectief krijgen op wat ons de voorbije maanden van dit alweer intense jaar 2024 te beurt viel. Daarnaast staan we stil bij onze dromen en onze illusies, net als bij onze versterkte intuïtieve gaven evenals onze verslavingen en geheimen. 

Wat hebben we geleerd? zou Piet Huysentruyt vragen. Het antwoord dat komt na retrospectie, vind je in jezelf de komende maanden.

Kijk waar 10' Vissen staat in je geboortehoroscoop zodat je weet in welke levensdomeinen deze retrograde specifiek voor jou speelt. De uitleg over de Huizen staat hier: Huizen

Foto (c) Billy Pasco


Reactie plaatsen

Reacties

BASSEE JEANNE
23 dagen geleden

Dag Stefan.
Weer zo leerrijk en de juiste informatie.
Bedankt groeten Jeanne.