Toen ik mij jaren geleden verder verdiepte in astrologie wilde ik eens zien wat ik uit de andere leer der sterren, astronomie, kon leren. Toen bleek dat er iets niet klopte: de astronomie, de leer van de plaatsing van de hemellichamen, kwam niet overeen met astrologie. In mensentaal: als een ster of planeet volgens de astrologie in een bepaald zonneteken stond, kwam dat vaak niet overeen met het teken uit de astronomie. Hoe kon dat? Ze bestudeerden allebei hetzelfde! Na enig onderzoek bleek dat astrologie niet werd bijgewerkt of geactualiseerd. Vergelijk het met een telefoonboek uit 1980: volgens de gegevens in het boek woont iedereen op de plaats zoals vermeld maar in 2023 is dat boek compleet verouderd en klopt de info niet meer. Hetzelfde geldt min of meer voor astrologie. Wat 2000 jaar geleden klopte, is nu achterhaald. Ik vond een systeem van astrologie dat wel up to date was: siderale of siderische astrologie.

Dit alles maakt dat de analyse van een geboortehoroscoop andere informatie oplevert en dat het zonneteken of sterrenbeeld van de meeste mensen meestal anders is dan wat ze denken of gewend zijn. 
Siderale of natuurlijke astrologie werkt met de hemellichamen zoals ze in de natuur aan de hemel staan of simpel gezegd met de correcte data.  In welk teken staat de Zon op je geboortedag? Kijk naar de Zon aan de hemel en noteer het teken waarin ze staat. Dat teken is jouw sterrenbeeld of zonneteken.
Ben je inmiddels benieuwd naar wat nu eigenlijk je correcte sterrenbeeld is? Ben je klaar om je angst en trots te overwinnen en te controleren of de tattoo die je liet zetten van je sterrenbeeld nog klopt? Check dan de lijst hieronder!


RAM: 21 april - 12 mei

STIER: 13 mei - 19 juni

TWEELINGEN: 20 juni - 16 juli

KREEFT: 17 juli - 6 augustus

LEEUW: 7 augustus - 14 september

MAAGD: 15 september - 3 november

WEEGSCHAAL: 4 november - 22 november

SCHORPIOEN: 23 november - 6 december

OPHIUCHUS/SLANGENDRAGER: 7 december - 18 december

BOOGSCHUTTER: 19 december - 19 januari

STEENBOK: 20 januari - 13 februari

WATERMAN: 14 februari - 9 maart

VISSEN: 10 maart - 20 april


Praktijkvoorbeeld om de accuraatheid van siderale astrologie aan te tonen. Waar staat de Zon op 1 september? In Leeuw (Leo) en niet in Maagd zoals de astrologie uit de "boekskes" zegt. 

Met dank aan www.in-the-sky.org voor de calculaties.