Kosmisch weerbericht


Alhoewel de Zon eergisteren voor het laatst uitbarstte, gigantisch zelfs, steken er allerlei kwaaltjes de kop op en heeft ons lichaam het momenteel zwaar te verduren.

Meest voorkomend: pijn in de onderrug, trillende spieren of zenuwen voornamelijk in de benen en voeten, droge mond, veel dorst, duizeligheid, wazig zien,...

Het lijkt alsof het lichaam zich aan het hercalibreren is en dat voelen we.

Eén en ander is een gevolg van de energie van het jaar 8, de retrogrades van Pluto, Saturnus en Neptunus evenals het zgn. Solar Maximum waar we inzitten waarbij de activiteit op de Zon het hoogst is van deze cyclus.

Verder misschien ook teleurstelling en frustratie mede gevoed door de wanprestatie van de Rode Duivels met een onzichtbare Lukaku die als targetman geen enkele bal bijhield en een coach die bij een 0-1 achterstand en met nog 2' te spelen een centrale verdediger inbrengt. Asjemenou! 🥳

Aldus eindigt het EK vroegtijdig al is het eigenlijk nooit begonnen voor de Belgen. Bovendien neemt de VAR of technologische video-analyse de charme en het plezier van het voetbal compleet weg. Ik betwijfel ook of de VAR oprecht is want je ziet geen camerabeelden maar een videosimulatie en die kan je aanpassen naar voorkeur om het resultaat te sturen. Maar dat is een andere kwestie.

Ik heb vele jaren niet naar sport gekeken en het viel me de afgelopen 2 weken op dat naar een voetbalmatch kijken me eigenlijk totaal geen plezier gaf, integendeel het bracht me enkel maar stress en een gevoel van machteloosheid. Een ontnuchterende maar tevens bevrijdende realisatie en zo eindigt niet alleen het EK voor de Belgen, zo neemt deze Belg ook definitief afscheid van het voetbal dat voornamelijk leuk was omdat het één van de zeldzame momenten was waarop ik als kind mijn vader oprecht gelukkig zag toen de Rode Duivels of Royal Antwerp FC scoorden. Bedankt voor de mooie herinneringen en vaarwel Brood en Spelen.

Foto (c) Jason Charters

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.