Wat kwam de buizerd en de rat ons vertellen?


Terwijl mijn dochter en ik gisteren haar belangrijkste examen voorbereidden, kreeg ik een impuls om naar de andere kamer te gaan en aan het raam te kijken. Daar cirkelde een buizerd, vlak voor ons huis, steeds hoger en hoger de lucht in.

Mijn dochter merkte op dat hij geen één keer met z'n vleugels hoefde te klappen. Ik zei dat dit kwam omdat hij zich liet meedrijven door de energie en lucht, en zo altijd maar hoger en hoger cirkelde. 

Het ging als een fluitje van een cent, net zoals het examen vandaag waar mijn dochter de hoogste score van alle leerlingen behaalde op haar hoofdvak. De buizerd was die boodschap gisteren al komen brengen.

Het leven zit vol van die voorspellende boodschappen maar het is kwestie om er bewust van te zijn en ze te begrijpen. Daarover schreef ik ook een hoofdstuk in mijn boek genaamd synchroniciteit en symboliek.

Eerder die dag kreeg ik een ander voorteken. Ik zag een rat, teken van overvloed en geluk, het tuinhuis van de buren binnenlopen. Later die dag had ik twee financiële meevallers waar ik niets voor hoefde te doen, ze kwamen als vanzelf 'binnen'.

Het leven zit soms mee, zelfs dat van mij. 

Foto (c) Bob Brant

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.