Na vele jaren op het spirituele pad was ik zo fortuinlijk om het boek A Course In Miracles (afgekort ACIM) te vinden. Het bevestigde niet alleen de reden waarom ik hier niet graag was, het gaf ook antwoord op de laatste van mijn grote levensvragen en gaf me daar bovenop nog eens mijn hoogste en enige doel in dit leven.

In de artikels op deze pagina tracht ik de principes van het voormelde boek op eenvoudige en begrijpelijke wijze aan de lezer uit te leggen. Hopelijk slaag ik daar in en helpt het mijn medemens z'n lijden te verlichten en de kringloop van geboorte en dood voorgoed te doorbreken. Niet alle artikels zijn gebaseerd op het boek, ik ben zo vrij geweest om enkele andere aanverwante doch belangrijke onderwerpen toe te lichten omdat ik doorkreeg van Hogerhand om ze te schrijven.

Mijn oprechte dierbare dank gaat uit naar Dr. Helen Schucman en Dr. Bill Thetford, die het materiaal van A Course In Miracles gedurende maar liefst 7 jaar op schrift zetten en aan Judy en Bob Skutch voor de publicatie. Hoe ze dat deden kan u zien in een mooie documentaire onderaan deze pagina.

Wil je ook aan de slag met het denksysteem van A Course In Miracles, een cursus op basis van zelfstudie, bestel het boek dan via deze website: https://acim.org/

Je kan het boek daar tevens gratis online lezen en er bestaat tegenwoordig ook een mooie audioversie van het boek als applicatie voor je smartphone.

Ik verdien niets aan deze doorverwijzing maar het is wel belangrijk dat je de juiste versie leert. Vermits het een uitdaging is om het boek te begrijpen, raad ik aan om eerst een ander boek te lezen (waar ik eveneens geen materiële baat bij heb) dat in mensentaal vertelt waar A Course In Miracles over gaat. Dat boek is The Disappearance of the Universe van G. Renard.  

Helemaal onderaan deze pagina vind je een video van +- 2,5 uur over de ontstaansgeschiedenis van A Course In Miracles. Zeker het eerste gedeelte is meer dan de moeite waard om te bekijken omdat het de talloze synchroniciteiten en mystieke ervaringen in beeld brengt die er voor zorgden dat het boek tot stand kon komen.

Ikzelf geef healings op afstand gebaseerd op de principes van A Course In Miracles, meer info daarover vind je op de pagina healing.

Veel lees-, luister- en kijkplezier en ik deel tot slot graag een mooi gebed uit ACIM:

I am here only to be truly helpful.

I am here to represent Jesus Christ who sent me.

I do not have to worry about what to say or what to do because He who sent me will direct me.

I am content to be wherever He wishes knowing He goes there with me.

I will be healed as I let Him teach me to heal.

Amen


Miracle Voices

Onlangs was ik te gast op Miracle Voices, de podcast van de Foundation For Inner Peace, officiële uitgever van A Course In Miracles.

Lees meer »

De wereld bestaat niet

Als er één belangrijk element is dat ACIM onderscheidt van alle andere spirituele leren is dat de wereld niet bestaat. Het universum bestaat niet, de Aarde bestaat niet, de mens bestaat niet, het lichaam bestaat niet.

Lees meer »

Er is niemand anders

Op het moment dat we dachten ons van God afgescheiden te hebben, wat nooit kan uiteraard, ontstond er angst. Dat was het begin van dualiteit want plots was er niet alleen liefde maar ook angst. Van eenheid naar dualiteit. Uit die gevoelens van grote paniek en overweldigende terreur ontstond een diep schuldgevoel: we hebben God verlaten, we zijn de Hemel kwijt en het is onze eigen schuld. Dat allesoverheersende schuldgevoel was zo groot dat er een gigantische projectie werd gecreëerd om te ontsnappen aan de illusoire straf van God: de mens en het Universum. Maar God straft nooit en is geen personage uit 50 Shades of Grey want Hij is Liefde.

Lees meer »

A laugh a day keeps the doctor away

Een zakenman stapt in zijn dure sportwagen en zwaait nonchalant de deur open. Op dat moment passeert er een andere wagen die de opengezwaaide deur van de sportwagen er af rijdt. De zakenman stapt uit, kijkt verbolgen naar zijn beschadigde Porsche en begint hardop te vloeken: "Mijn Porsche!".

Lees meer »

Healing

Heling heeft niets met het lichaam te maken, enkel met de geest. Logisch want het lichaam is een illusie en bestaat enkel in de geest.  

Lees meer »

Wat brengt 2024?

Wat brengt het komende jaar? Meer van hetzelfde maar in een iets andere vorm. Er komt dus geen Nieuwe Aarde, geen 5D-wereld, geen Trump die de wereld redt en geen Gouden Tijdperk waarin alle slechteriken achter slot en grendel belanden en de wereld eindelijk de waarheid krijgt te zien over wat er nu echt achter de schermen gebeurde. Alles blijft hetzelfde, alleen wordt alles nog ietsje wilder. En zo zal het nog vele eeuwen verder blijven gaan want een korte blik op de wereld laat complete chaos zien. Dé voorwaarde voor wereldvrede, namelijk innerlijke vrede, is afwezig bij 99,9999999% van de mensheid.

Lees meer »

Er was eens...

Er was eens een vader die twee zonen had. Ze werden allebei gelijk geschoold en kregen een warme, liefdevolle opvoeding van hun ouders.

Lees meer »

Succes en spiritualiteit

Moderne spiritualiteit lijkt slechts één focus te hebben: succesvol zijn en kampioen worden in manifesteren. De dag van vandaag koop je geen goederen of diensten maar manifesteer je ze. Koopkracht heet nu manifesteer-kracht. Kijk wat ik met mijn gedachten in mijn leven kan brengen! Tegenwoordig is nagenoeg elke spirituele zoeker een tovenaar-in-opleiding. De meester-tovenaars op youtube, instagram en tiktok leren hun discipelen om alles wat ze maar wensen te manifesteren maar dat lukt natuurlijk nooit en statistisch gezien manifesteer je misschien 1 op de 100 van je wensen. Maar dat ligt uiteraard aan de leerling-tovenaar, die doet het niet goed. Niemand van de meester-tovenaars zegt de leerling dat alles nagenoeg is voorbestemd want daar zit geen verkoop in: "Quasi alles is voorbestemd! Dankuwel en succes!" trekt geen kijkers, leerlingen of volgers.

Lees meer »

Avondliedeken

Er leefde ooit een man die zijn medemens als broeders en zusters zag, die een boodschap van liefde en vrede bracht en ons de Weg liet zien. Zelfs al heeft deze man nooit bestaan, dan nog is hij een voorbeeld om te volgen.

Lees meer »

Hoe geraak je echt uit de Matrix?

Wist je dat wetenschappers nog nooit hebben ontdekt waar herinneringen zich bevinden in het brein? De reden waarom is omdat herinneringen niet in het brein zitten, maar in de geest. Herinneringen bewegen zich als energie-wolken langs ons lichaam. Vandaar dat men al lang zegt dat ons brein een ontvanger is, net zoals een radio-antenne die golven ontvangt. Kan je de radiogolven zien? Neen. Kan je ze horen? Neen. Je hoort ze pas als er een instrument is als een radio.

Lees meer »

Jezus in ACIM

Jezus heeft de Bijbel (B) niet geschreven, deze werd pas enkele eeuwen later samengesteld uit geschriften van verschillende auteurs. Wetende dat iemand al niet goed een telefoongesprek kan navertellen dat 2 minuten geleden plaatsvond, kan je je voorstellen wat er gebeurt als je enkele eeuwen later iets gaat navertellen waar je zelf niet eens bij was. 

Lees meer »

Puppies op toiletpapier

Waarom staat er een puppy op de verpakking van je toiletpapier of vochtige doekjes? Waarom spelen babies de hoofdrol in reclames voor bronwater? Wat heeft dat te maken spiritualiteit of A Course In Miracles? Babies en puppies staan symbool voor verloren onschuld. Elke mens voelt zich al dan niet bewust schuldig en beschaamd voor de illusoire afscheiding van God of Perfecte Liefde en projecteert zijn verloren onschuld op puppies en babies. Want zij zijn nog wel pure liefde, onschuldig, zuiver en rein.

Lees meer »

Een leuke droom

Zoals je kon lezen in mijn vorige artikels zijn we hier in deze droom door een illusoir schuldgevoel als gevolg van de illusoire afscheiding van God of Thuis. Als je omgekeerd redeneert dan begrijp je dat als je je illusoir schuldgevoel tenietdoet, je weer Thuis bent.

Lees meer »

Wat niemand je vertelt over zelfmoord

Vandaag een thema waarvan ik lang voel dat het uit mijn vingers wil. Om meteen met de deur in huis te vallen: zelfmoord is wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. Maar dat wordt euhm doodgezwegen. In mijn leven ken ik alvast 12 mensen die zichzelf van het leven beroofd hebben, dat zijn er heel wat dus. Maar het haalt niets uit, integendeel, het maakt alles alleen maar erger. Niet enkel voor de achterblijvende familie en vrienden, maar ook voor de persoon zelf. 

Lees meer »

Wat niemand je vertelt over God. (Deel 2 - Slot)

In Deel 1 leerde je dat God het universum niet geschapen heeft, sterker nog Hij weet zelfs niet dat het bestaat want... het bestaat simpelweg niet, het is een illusie.Een illusie van tijd en ruimte. Dat zei Einstein ook trouwens.Het enige dat echt bestaat is de eeuwigdurende, absolute en onvoorwaardelijke Liefde van God.

Lees meer »