Ik werk met het systeem van SIDERISCHE of SIDERALE astrologie, het meest accurate systeem op de markt.
Wat is het verschil met Westerse astrologie? SIDERALE astrologie werkt met:

  • 13 zonnetekens ipv 12
  • de ware grootte van de sterrenbeelden
  • de natuurlijke stand van de planeten.

Waarom hanteer ik dit systeem?

  • Ten eerste omdat de Zon elk jaar door 13 sterrenbeelden en niet 12. Het zijn de gekende 12 sterrenbeelden (Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok,  Waterman en Vissen) en Ophiuchus, de Slangendrager.
  • Ten tweede: siderale astrologie werkt met de exacte grootte van de sterrenbeelden. Immers niet elk sterrenbeeld is even groot. In de Westerse astrologie stelt men dat elk sterrenbeeld even groot is. Sommige sterrenbeelden zijn veel kleiner dan andere. Dat maakt uiteraard een verschil in de analyse van een horoscoop.
  • Ten derde: siderale astrologie werkt met de natuurlijke stand van de hemellichamen. Siderale astrologie is als het ware een huwelijk tussen astronomie en astrologie: kijk naar de lucht, noteer de gegevens en gebruik die gegevens voor de astrologische analyse. Zoals het hoort dus want zo is astrologie ontstaan: door naar de hemel te kijken en noteren waar de sterren en planeten staan. Logisch toch?!
  • Ten vierde: Siderale astrologie houdt rekening met de zogenaamde precessie, het feit dat de Zon elk jaar op een iets andere positie staat op de lente-equinox. Het verschil is miniem maar als je het uitrekent ten opzichte van het begin van de Westerse astrologie is er momenteel een verschil van ongeveer 24 graden. Kijk naar de afbeelding onderaan uit de astronomie, daar zie je zelf waar de Zon staat op 20 maart, de dag van de equinox: in Pisces of Vissen. Volgens de Westerse astrologie of astrologie uit de "boekskes" staat de Zon in Ram of Aries, maar dat is compleet mis. Op de afbeelding zie je dat de Zon nog maar aan het begin van Vissen of Pisces staat en dit teken nog eerst helemaal moet doorlopen alvorens ze in Aries of Ram staat.  

Siderale astrologie is waarheidsgetrouw en bijgevolg accurater dan Westerse astrologie. 
Wil je zelf toetsen of het klopt wat ik zeg, kijk dan op de website www.in-the-sky.org of gebruik de gratis applicatie Stellarium en richt je toestel naar de lucht. Je zal dan zien dat de gegevens anders zijn dan wat de meeste astrologen je vertellen.
Het betekent uiteraard ook dat jouw zonneteken wellicht anders is dan wat je denkt of gewend bent.
Ben je benieuwd of jouw Zonneteken nog hetzelfde is? Klik hier.