Wat niemand je vertelt over zelfmoord

Vandaag een thema waarvan ik lang voel dat het uit mijn vingers wil. Om meteen met de deur in huis te vallen: zelfmoord is wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. Maar dat wordt euhm doodgezwegen. 
In mijn leven ken ik alvast 12 mensen die zichzelf van het leven beroofd hebben, dat zijn er heel wat dus. 
Maar het haalt niets uit, integendeel, het maakt alles alleen maar erger. Niet enkel voor de achterblijvende familie en vrienden, maar ook voor de persoon zelf. 

Zoals ik al in een eerder artikel schreef: we incarneren enkel en alleen omdat we ons schuldig voelen. Moesten we ons volledig onschuldig voelen, dan doorbraken we de cyclus van geboorte en dood en bereikten we de Verlichting net als Jezus en Boeddha. Dat is uiteindelijk iedereens doel, al is dit niet voor iedereen momenteel zijn bewuste streefdoel, maar dat terzijde. 
Wie echter zelfmoord pleegt, en zich al op een onbewust niveau diep schuldig voelt, creëert nog eens bijkomende schuld.

Niet dat iemand de stand bijhoudt maar de denkgeest, die voorbij tijd en ruimte bestaat, doet dat wel.

Dus wat gebeurt er: iemand springt onder een trein of van een brug en belandt in het hiernamaals. Dat is in het begin een zeer vredevolle en liefdevolle plek tot op het moment echter dat de schuld in de denkgeest weer naar boven borrelt. De rust en vrede is van korte duur en in plaats van verlost te zijn van je problemen, staan ze nu terug voor je neus in je volgende incarnatie. 

Met andere woorden: zelfmoord lost niks op.

Zelfmoord en depressiviteit gaan vaak hand in hand. Daar ligt ook de sleutel tot de oplossing. 
Uit onderzoek blijkt dat mensen depressief zijn door hun gedachten. Niet omgekeerd dus: je bent depressief en daardoor heb je slechte gedachten. Neen. Het zijn je gedachten die je depressief maken.

En dat is meteen de sleutel: als je je gedachten meester wordt, genees je je geest. Wie zijn gedachten heelt, heelt z'n depressiviteit. 

Leuke theorie denk je misschien, maar ik spreek uit ervaring. In januari van 2021 kwam er een boek op mijn pad dat mij leerde om mijn denkgeest te trainen. Het is een pad van zelfstudie en dat neemt meteen alle angst of vragen met betrekking tot sektes of indoctrinatie weg. Het is alleen jij en je boek.

Dankzij dit boek leerde ik om mijn geest te trainen en te begrijpen dat ik de meester ben van mijn leven. 
Meester Van Heester. 
Te simpel om waar te zijn? Intelligente mensen hebben altijd een ingewikkelde uitleg nodig voor simpele zaken, vandaar dat het boek meer dan 1.000 pagina's telt.

Bovendien is herhaling de moeder van kennis, wat betekent dat dezelfde simpele concepten honderden keren op een weliswaar iets andere manier herhaald worden. Dat is samengevat waar het boek A Course in Miracles, want zo heet het manuscript, voor staat: een aantal definitieve waarheden veelvuldig herhaald om de denkgeest te trainen.

Wat dit boek echter onderscheidt van alle andere boeken, religies of filosofieën is dat het gaat om de toepassing van de principes die leiden tot een ervaring. In mensentaal: het gaat er niet om om het boek te citeren of erover te discussiëren maar wel om het toe te passen in je eigen leven en te voelen/ervaren dat het werkt.

Het is dus niet alleen zelfstudie maar ook zelf-ervaring. Een ervaring van vrede.

Wie wil er nu vrede denk je misschien? Wel, iedereen! Zeker iemand die zelfmoord wil plegen want die heeft 1 ding niet: vrede. Want als ie vrede zou hebben, zou ie geen zelfmoord willen plegen. Wie zelfmoord wil plegen is op zoek naar rust. Wie vrede heeft, kent rust.

Daarnaast gaat het boek ook over liefde en vergeving, zelfvergeving meer bepaald want alle vergeving is zelfvergeving maar dat lees je zelf wel.

Zo, tot daar mijn blog voor vandaag over een zwaarwichtig thema maar met de stille hoop iemand op andere gedachten te brengen en wat Licht op iemands pad te schijnen.

Als ik nog 1 aanbeveling mag doen: lees dan zeker eerst The Disappearance of the Universe van Gary Renard. Dat boek is als een handleiding voor A Course in Miracles.

Ik heb 2 Universitaire diploma's waarvan eentje van een engelse universiteit maar A Course in Miracles was Chinees voor mij! Het boek van Gary Renard bracht echter Licht in de duisternis. Ik hoop van harte dat het dit ook voor jou of iemand die je na aan het hart staat mag doen.

Heel je denkgeest, heel je leven.

Stefan L. L. Van Heester

Foto: Simon Zhu

A Course in Miracles: https://acim.org/

The Disappearance of the Universe: https://www.bol.com/nl/nl/p/the-disappearance-of-the-universe/1001004002352763/?bltgh=sSD-xEEYJkt3Vdx82gFJVA.2_6.7.ProductPageUrl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.