Liefdesbrieven


Af en toe ontvang ik reacties op deze website. Soms zijn het mooie berichten, soms zijn het lelijke opmerkingen.

A Course In Miracles leerde mij dat als iemand iets tegen mij zegt, dit dan ofwel een uitdrukking van liefde ofwel een schreeuw om liefde is. Het gaat dus in beide gevallen om uitdrukkingen van liefde of liefdesbrieven. Het enige juiste antwoord van mij op beide vormen van expressie is... liefde.

De uitdrukking van liefde hoeft niet fysiek te gebeuren. Als iemand je aanvalt hoef je hem of haar niet fysiek te omarmen, te beantwoorden of op te bellen. Je doet het in gedachten, in je geest. 

We zijn niet ons fysieke lichaam maar wel één eeuwige en onschuldige geest van absolute, constante en onvoorwaardelijke liefde. Als je de "andere" zo ziet, zal je jezelf ook zo zien. Hoe meer je dit doet op het niveau van de geest, hoe meer je dat ook daadwerkelijk zal gaan beleven. Tot de geest enkel nog maar liefde is en je het leven overstijgt.

Vergeven of liefdevol reageren in de geest is voldoende want je laat het verder over aan de Heilige Geest. Op het moment dat de andere persoon z'n geest klaar is om de vergeving te ontvangen, zal de boodschap aankomen. Dan zal de andere beseffen dat ie het uiteindelijk tegen zichzelf had en dat ie zichzelf aanviel.

Vergeven is loslaten en in liefde verdergaan op je pad.

Zoals Gérard Lenormand het zong: on est jamais perdant quand on aime.

Of misschien nog beter: on est toujours vainqueur quand on aime.

Veel liefde aan de briefschrijvers en moge ze de liefde en vrede in zichzelf vinden.

Foto (c) Alina Snepste

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.