Puppies op toiletpapier


Waarom staat er een puppy op de verpakking van je toiletpapier of vochtige doekjes? Waarom spelen babies de hoofdrol in reclames voor bronwater? Wat heeft dat te maken spiritualiteit of A Course In Miracles? Babies en puppies staan symbool voor verloren onschuld. Elke mens voelt zich al dan niet bewust schuldig en beschaamd voor de illusoire afscheiding van God of Perfecte Liefde en projecteert zijn verloren onschuld op puppies en babies. Want zij zijn nog wel pure liefde, onschuldig, zuiver en rein.

Die termen zuiverheid en reinheid passen ook goed bij de thema's van de producten, namelijk water en wc-papier. Water drink je om je lichaam te "zuiveren" en "rein" te houden. WC-papier gebruik je om je lichaam weer "proper" te maken. Vandaar ook dat veel mensen nachtmerries hebben dat ze op een toilet zitten en dat iedereen hen kan zien met hun broek op de enkels. Alsof men de "vetzakkerij" niet mag zien. Het gaat om hun schuld- en schaamtegevoel dat naar de oppervlakte komt vanuit hun onderbewustzijn en in hun dromen wordt getoond.

Intens dromen is een goede zaak overigens want dat betekent dat het opgeruimd wordt. Heel véél zaken worden opgeruimd in de droomtoestand zodat je het niet in je dagelijkse leven hoeft te ervaren. Als je zwaar gedroomd hebt, zoals ik vannacht (nee, niet over een toilet), wees dan maar zeker dat je veel onbewust helingswerk hebt verzet. Vandaar ook dat je je soms totaal niet uitgeslapen voelt ondanks dat je wel de nodige uren slaap hebt gehad.

Alles in ons leven staat symbool voor iets en alles wat we zien is een projectie, niet alleen babies en puppies, We zien overigens niet met de ogen, de ogen zijn projectoren, het is dus omgekeerd. Of beter gezegd de geest is de projector. De geest is de regisseur, projector en acteur in de film die het leven heet. Het leven is als het ware een combinatie van The Truman Show, The Game, The Matrix en The Wizard of Oz.. Het is niet voor niets dat in die laatste film de mede-hoofdrolspeler een hondje is, en tevens ook degene die de tovenaar ontmaskert door het gordijn weg te trekken. De "onschuldige en zuivere" hond van pure liefde toont Dorothy de weg naar huis. Eigenlijk was ze al thuis en was het maar een droom.... Net zoals onze passage als mens hier op Aarde.

Foto Xuan Nguyen