Narcisme revisited

Zoals voorspeld en geschreven kwam er een oud thema op de proppen de afgelopen 24 uur: narcisme. Er wordt tegenwoordig veel foute informatie verspreid over dat thema vandaar dat ik het hier even kort uit de doeken doe omdat ik enkele jaren van mijn leven aan de studie ervan heb gewijd. Narcisme is een geestesziekte veroorzaakt door ernstig trauma in de kindertijd. Dat trauma was zo ernstig en ingrijpend (en mogelijk voortdurend) dat het nooit verwerkt werd en tevens ervoor zorgde dat het kind een andere persoonlijkheid creëerde. Die valse persoonlijkheid kan nooit iets verkeerd doen, heeft geen enkel schuldbesef en houdt zich maar met één ding bezig: zichzelf. Ze leggen ook steeds de fout en schuld bij een ander, nooit bij zichzelf. De narcist is perfect en maakt geen fouten, althans in hun zieke hoofd.

Vermits het om een geestesziekte gaat die enkel behandeld kan worden via psychiatrie is er slechts 1 remedie: mijden als de pest. Probeer een narcist niet te helpen, veranderen of op te voeden want het heeft slechts 1 effect: de narcist verandert niet en jij wordt (energetisch,mentaal, financieel en/of fysiek) leeggeroofd.

Een narcist is een roofdier en zal jou leegzuigen omdat het hem of haar aan substantie ontbreekt. Een narcist heeft geen complete ziel meer (omdat de ware persoonlijkheid zwaar getraumatiseerd is en daardoor een andere valse persoonlijkheid werd aangenomen waardoor de ziel versplinterd is geraakt) en heeft daarom geen inspiratie of energie van zichzelf. Die moeten ze bij iemand anders halen en daarvoor zijn alle trucjes van de foor gepermitteerd. Meestal doen ze zich voor als charmante mensen die op korte tijd goed bevriend met je worden maar eens ze jouw zwakke punt kennen, of denken te kennen, spelen ze warm/koud en buiten ze je uit. Want daar gaat het om voor de narcist: jou gebruiken, macht en uitbuiting. Hun ego is zo gekwetst en bang dat ze iemand anders nodig hebben om te overleven en overheersen. Hun honger is echter nooit gestild, en zal ook nooit gestild worden, want de voeding komt van anderen i.p.v. binnenuit.

Zowel mannen als vrouwen kunnen narcist zijn, het geslacht maakt niets uit, het gaat om dezelfde geestesziekte. Laat je niet foppen door hun uiterlijk. Het zijn parasieten die iets van jou komen stelen, zij het tijd, geld, energie, emoties, ideeën of aandacht. De vorm maakt niet uit, het is altijd hetzelfde: diefstal voor eigen gewin met als motto 'het doel heiligt de middelen'. Liegen, bedriegen, roddelen, afspraken niet nakomen, feiten verdraaien en jou als de geesteszieke bestempelen (gaslighting) zijn hun wapens. 

In het openbaar en in aanwezigheid van anderen doen ze zich voor als zelfzeker, charmant, altruïstisch, lief en attent maar eens je alleen met hen bent, valt het masker af en komt de ware aard boven: een geestesziek roofdier met als enig doel jou misbruiken.

Een aantal praktische tips om om te gaan met dit type van geesteszieken:

1) mijden, zwijgen en blokkeren: ga er niet uit medelijden mee praten of mee om. Kies voor jezelf en je eigen welbevinden en laat geesteszieken over aan professionals: psychiaters. Mijd ze, reageer niet op hun berichten of uitlokking en blokkeer ze onmiddellijk.

2) is stap 1 niet mogelijk en moet je toch communiceren: spreek dan altijd over jezelf en NOOIT over de geesteszieke. Bijvoorbeeld: ik heb geen behoefte om te praten. Niet: ik wil jou niet zien. Schrijf nooit iets over de geesteszieke want dan geef je munitie om terug te schieten en beland je in een eindeloos ping-pong spel waarbij de geesteszieke krijgt wat ie wil: jouw energie, tijd en aandacht. Spreek dus steeds in de IK-vorm!

3) Hou het kort en geef geen verantwoording. Schrijf geen epistels en al zeker niets waarin je iets persoonlijk vertelt. Communiceer zakelijk zonder emoties, zoals in het leger: kort en bondig

4) Trap nooit in de val dat een narcist veranderd is. Ze zullen nooit veranderen. Ze zullen zich ook nooit excuseren want dat betekent dat ze een fout hebben gemaakt en dat is onmogelijk. Jij zult altijd degene zijn die fout was en zeggen dat ze je dat niet kwalijk nemen. De omgekeerde wereld en projectie ten top. Val niet voor hun charmes als ze je na lange tijd opnieuw contacteren, het is hetzelfde roofdier. Het enige dat veranderd is is de datum. 

5) Je hoeft ook niet te antwoorden op alles wat ze zeggen. Wees Oost-Indisch doof en hou het kort: "Nee." is een volledige zin en zegt meer dan voldoende. Leg ook nooit verantwoording af, die heb je enkel aan jezelf af te leggen.

6) indien je een fysieke ontmoeting hebt met een narcist kruis dan je armen en benen. Dat lijkt onnozel maar het zorgt ervoor dat de geesteszieke geen energie van jou kan stelen. Het werkt fantastisch goed. Als tegenreactie zal de narcist jou gaan imiteren en ook z'n armen en benen kruisen om zo op onbewust niveau een band op te bouwen. Blijf gewoon je armen en benen kruisen, de geesteszieke zal merken dat het imitatie-plan niet werkt en zal vanzelf afdruipen wellicht met nare opmerkingen en verwijten.

7) Als je fysiek aangevallen wordt door een narcist zeg dan hardop NEE of STOP of HELP en maak heel bewust duidelijke bewegingen met je armen die aanduiden dat hij of zij afstand moet houden én moet stoppen. De narcist zal er alles aan doen om anderen of omstaanders ervan te overtuigen dat jij degene bent die fout of schuldig is, dus wees gewaarschuwd. Blijf in je kracht. 

8) Werkt roepen en armbewegingen maken niet, wijs dan naar zijn of haar hart en zeg dat het volledig zwart ziet. Ik maakte dat zelf ooit mee en het werkte onmiddellijk om deze zieke persoon te stoppen. De reden waarom dit werkt is omdat ze zelf maar al te goed weten dat het zo is: ze hebben geen hart. Ze leven op macht, controle en angst. Het omgekeerde van liefde. Het zijn hele bange kinderen zonder zelfvertrouwen die geen innerlijke kracht hebben. Dat duiden is voldoende om van de narcistische olifant een muis te maken. Hun hele valse imago zakt in elkaar als een platte ballon.

9) Narcisten hebben voor 1 ding een heilige schrik: dat ze in het openbaar ontmaskerd worden. Dat hun vermomming, de valse persoonlijkheid die een lege doos verbergt, doorzien wordt. Hun hele wereld en imago is gebouwd op iets vals en dat mag niemand weten. Bewijzen verzamelen en ze in het publiek confronteren met getuigen erbij is de doodsteek voor een narcist die zich zal verweren als een duivel in een wijwatervat. Zie dat je vrienden en kennissen bij hebt als je dit doet.

10) de belangrijkste tip van allemaal: werk aan jezelf en je eigenliefde zodat je dit soort geesteszieke parasieten niet meer aantrekt. Ze komen immers enkel op je pad omdat er een aantrekking is. Wie kracht en liefde in zichzelf heeft gevonden, zal de narcist afstoten en geen prooi meer zijn. Ze voelen dat er niets meer te rapen valt en druipen voorgoed af naar het volgende slachtoffer dat ze kunnen parasiteren. 

De eclips-periode brengt dit thema nog eens op de voorgrond om ons duidelijk te maken dat we nog meer naar onze innerlijke stem mogen luisteren en NEE zeggen wanneer je meteen voelt dat het niet goed zit. Authenticiteit en eerlijkheid naar onszelf toe is de boodschap want zo komen we nog meer in onze kracht en verdiepen we steeds meer onze zelfliefde. Aldus bevrijden we onszelf van parasitaire geesteszieken.

Aanvaard dat ze ernstig ziek zijn, laat ze los in liefde en vrede en vergeef ze. Dat laatste gebeurt in de geest en hoeft niet te betekenen dat je om hoeft te gaan met de vergevene. In het geval van een narcist is dat, zoals je kon lezen, zelfs totaal af te raden. Ze hebben hun eigen weg te gaan en onze enige job is voor onszelf zorgen en er op vertrouwen dat God hen de weg zal wijzen: let go & let God

Foto (c) Fausto Sandoval


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.