Geheime symbolen en innerlijke leiding


Wat heeft een ananas te maken met intuïtie? Ananas heet pine-apple in het engels en pijn-appel in het nederlands doet meteen denken aan de pijnappelklier of epifyse. Deze klier is ook bekend als het derde oog en wat is het derde oog? Intuïtie. Het is zien, horen en voelen met je 6de zintuig. Het is dan ook geen raadsel waarom dit (naar mijn mening lelijke) object aan zoveel kerken, staatsgebouwen en rijkeluiswoningen staat. Niet omwille van de schoonheid van de denne-appel, maar om de symboliek. Het is een symbool voor geheime kennis die de gewone mens niet mocht weten en enkel bekend was in bepaalde kringen en genootschappen. Vandaar dat het verdoezeld werd in symbolen. Zelfs op wikipedia wordt met geen letter gesproken over de symbolische betekenis of althans niet waar die voor staat. Nee. Aanschouw dit prachtige beeldhouwwerk van een denne-appel die geen enkele betekenis heeft! LOL Weet je waar het beeldhouwwerk op de foto bovenaan zich bevindt? Aan de bibliotheek van het Vaticaan. I rest my case.

Intuïtie of het zesde zintuig is dé weg naar Verlichting. Zolang je je blijft focussen op je vijf zintuigen zal je hier weinig tot geen vooruitgang maken. Het gaat er immers om om je innerlijke stem of leiding te volgen. Om dat stille stemmetje te volgen, als je het al stem kan noemen, dat je op je pad begeleidt. Dat is jouw verbinding met het Hogere. Het is overigens ook geen toeval dat 'stemmen horen' als een psychiatrische stoornis wordt bestempeld. Enkel kerk- en staatsleiders mogen dat, de gewone mens die stemmen hoort wordt weggestoken in de psychiatrie. Tenzij je Jeanne d'Arc heet want dan mag het plots wel, maar ook niet teveel want dan beland je op de brandstapel. LOL

Je ziet op de foto ook twee pauwen naast de pijnappelklier staan, als een soort wachters. Het is dan ook letterlijk de toegangspoort naar het Hogere die bewaakt wordt door de pauwen. De symboliek van de pauw? Macht, koningschap, transcendentie en het eeuwige leven. De toegangspoort naar het transcendente, het eeuwige leven of de Verlichting is via je intuïtie of zesde zintuig. Dat lijkt abstract maar alles wat we in deze wereld zien is ontstaan uit een gedachte in de geest. Vanwaar komt die gedachte? Niet van ons maar van het Hogere. Hoe communiceren we met het Hogere? Via het zesde zintuig, gesymboliseerd door de denne-appel.

Gisterenavond besloot ik tussen de regenvlagen door te gaan wandelen, of beter gezegd, ik kreeg de impuls om te gaan wandelen. Onderweg stelde ik een vraag aan mijn Hogere Zelf over mijn toekomst. Wat verderop kreeg ik door om in plaats van af te slaan, een iets andere weg te nemen. Op die weg lagen tot deze week nog grote hopen bladeren in de beek, die opgeruimd en verzameld werden door het gemeentepersoneel om de stroming in de beken weer vlotter te laten verlopen. 

De bladeren bevonden zich enkele weken geleden nog op de bodem van de beek (symbolisch voor het onderbewustzijn of onze schaduw) en werden onlangs samengebracht in grote hopen (het onbewuste of de schaduw werd zichtbaar gemaakt). Afgelopen week werden ze opgeruimd zodat het water weer vrij kan stromen (symbolisch voor nieuwe energie die kan stromen en oude bagger die werd opgeruimd).  Het is geen toeval dat dit samenvalt met de eclips-energie van 'loslaten van emotionele schaduw' .

De opgeruimde beek was echter niet hetgeen mijn aandacht trok, die werd getrokken door twee beelden aan de oprit van een huis. Het waren, jawel, twee denne-appels. Ik merkte ze op en het bleef hangen. Vanochtend las ik een e-mail die mij vannacht werd toegestuurd met daarin een gans artikel gewijd aan... de pijnappelklier,  Heilige Graal en alchemie.

De Heilige Graal is geen fysiek object (al doet men z'n best om ons te laten geloven dat het daar wel om gaat wat vanzelfsprekend helemaal in lijn ligt met de materialistische denkwijze) maar een innerlijke onuitputtelijke bron of rechtstreekse verbinding met het Hogere. Het Goddelijke zit in ons, dat is de Heilige Graal. Dat is ook de echte betekenis van alchemie of lood veranderen in goud, namelijk het Goddelijke in onszelf erkennen en ons niet langer te zien als mens van vlees en bloed. Die alchemie gebeurt in onze geest waarbij we onze schaduw tot licht maken. Als er geen schaduw meer is, is er enkel nog licht en zo overstijgen we uiteindelijke het leven en de kringloop van geboorte en dood.

Terwijl ik gisteren aan het wandelen was kreeg ik plots de ingeving om de betekenis van een welbepaald getal te vragen aan mevrouw Bassée. Normaal blijft mijn telefoon op zak tijdens een wandeling maar nu voelde ik de sterke drang om het toch te vragen. Ik kreeg meteen een antwoord op mijn vraag en later op de avond kreeg ik nog een toelichting. Het getal stond symbool voor... alchemie.

Zo kreeg ik vanuit diverse hoeken en dankzij verschillende helpers een antwoord op mijn vraag met betrekking tot mijn toekomst en die is heel simpel: stap rechtdoor en werk samen met het Hogere. Net zoals altijd eigenlijk. De woorden alchemie, intuïtie en transformatie neem ik mee naar de toekomst. Zo werk ik samen met het Hogere dat me altijd antwoord geeft zolang ik maar het (derde) oog gebruik om de symbolen te zien en begrijpen. Zie ik het niet meteen dat zijn er altijd helpers om me in goede banen te leiden. Een zéér geruststellende vaststelling. Niets nieuws maar wel een wonderlijke bevestiging. Dat is euh goud waard.

Foto (c) wikipedia


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.