Energie update en Mercurius retrograde.


Vandaag omstreeks 11:00 was er een GRB, en gisteren waren er ook 3. 
Dat brengt het totaal voor deze week, als ik zondag meetel, op 12!

Dit alles maakt, mede door alweer wat uitbarstingen op de Zon, dat de atmosfeer elektrisch geladen is. Spanning. Letterlijk en figuurlijk. In onszelf en in de maatschappij.

Intense moeheid en loomheid. Nu Mercurius ook in volle retro is komen er nog eens vertragingen, misverstanden en wijzigingen bij. Dat geldt overigens tot mid-September. Dubbelcheck je contracten, afspraken en meetings want het kan je geld, tijd en energie besparen. Je pakjes komen wellicht ook later of bij de buren aan. 

Er zijn inmiddels  6 (!) hemellichamen in retrograde en dat worden er weldra 7 met Uranus erbij. Daardoor wordt heel wat oude energie losgetrild: oude emoties, verhalen en ervaringen. Er komen ook oude bekenden terug op je pad. A lesson or a blessin'? Time will tell. 

Plezant is het momenteel allerminst. This too shall pass. Ondergaan, loslaten en hopen op beterschap is een van de weinige remedies.

Ik kreeg deze week een bericht met de vraag: hopelijk heb je al een leuke zomer gehad? Het antwoord is neen.

Gelukkig bestaat er nog wel leuke muziek. Blast from the past, helemaal in lijn met de retrogrades, met een hemelse gitaarriff. Wat zou het leven zijn zonder goede muziek?

Fijn weekend!

Stefan

Foto Lampos Aritonang