Waarom lijkt het leven sneller te gaan?


Lijkt het leven voor jou de laatste maanden en misschien zelfs jaren sneller te gaan? Heb je meer last van fysieke symptomen als vermoeidheid, zware benen, meer nood aan slaap, opgeblazen gevoel, watten in je hoofd, vergeetachtigheid, ...

Een mogelijke verklaring hiervoor is de invloed van de Zon. De afgelopen maanden is de Zon heel actief in de vorm van uitbarstingen. Die uitbarstingen zorgen voor extra energie die richting Aarde wordt gestuurd en dat heeft een invloed op ons als mens en meer bepaald op ons zenuwstelsel. Die informatie is niets nieuws, het is al vele decennia of langer bekend.

Momenteel zitten we in de zogenaamde Zonnecyclus nummer 25.  Elke cyclus duurt 12 jaar.

Zoals je op de afbeelding hieronder kan zien is deze cyclus pittig want ze geeft waarden aan die we 21 jaar niet hebben gehad.  De vorige cyclus, nummer 24, was niet zo energetisch geladen. Met andere woorden het is van 2003 geleden dat we in dergelijke turbulente tijden hebben geleefd.

Het hoogtepunt van deze Zonnecyclus moet nog komen, het zogenaamde Solar Maximum, dus het is duidelijk dat we nog niet aan het einde van deze intense energie zijn, integendeel.

Ik geef dat graag mee zodat je voorbereid bent en niet denkt dat het morgen of volgende week plots rustiger zal zijn.

Het feit dat de Zon extra energie of licht uitstoot, betekent ook dat we extra energie te verwerken krijgen. Die energie wordt omgezet door ons lichaam, vandaar de vele fysieke en mentale symptomen en kwaaltjes. Er is niets mis met je, je lichaam heeft gewoon extra werk te verrichten en dat gaat ten koste van andere zaken.

Bovendien zorgt die extra energie er voor dat de tijd sneller lijkt te gaan en dat het leven op een snelheid van 1,5 wordt afgespeeld in plaats van aan het normale tempo.

Daarnaast zorgt Solar Maximum ervoor dat we meer en meer oude lagen van ons bewustzijn opruimen. Het licht dat op Aarde komt, penetreert immers ook onze cellen en ruimt daarbij oude gedachten en gedragingen op. Vandaar dat er momenteel een piek lijkt te zijn van onrust en chaos op de wereld. Al het negatieve dat onbewust was, de zogenaamde schaduw uit de psychologie, wordt nu aangeraakt door het licht en naar de oppervlakte gebracht zodat het gezien en geheeld kan worden. Dat is niet altijd even prettig maar een noodzakelijke stap in deze reis van bewustwording die het leven heet.

Het is kwestie om te leren surfen op de golven van energie. De enige tip die ik kan geven is deze: luister nog meer naar je lichaam. Ben je moe? Rust dan. Heb je honger? Eet. Enzovoort... Hang niet vast aan vaste tijden om te eten, werken, slapen, spelen,... want dat zal enkel maar het tegenovergestelde effect hebben. Lukt dat niet omdat je vaste werktijden hebt, probeer dan vaker van thuis uit te werken. Komen er vervelende emoties op als woede, verdriet, afgunst, haat,... doorvoel ze dan zonder er op te reageren. Het feit dat deze emoties naar de oppervlakte komen zodat je er bewust van wordt, is heel goed nieuws. Veroordeel jezelf dus niet voor je schaduwkanten, want door ze te zien en voelen kan je ze loslaten.

Wat mijn lichaam de laatste tijd nodig heeft is natuurlijk, onbewerkt voedsel en veel groenten en fruit. Er zijn dagen dat mijn lichaam heel veel voeding nodig heeft, andere dagen krijg ik amper iets binnen. Voornamelijk heeft het ook rust nodig. Maar nogmaals, je zal zelf wel voelen wat jouw lichaam nodig heeft. 

Zoals je kon lezen in mijn vorig artikel zitten we momenteel met vele planeten in retrograde en dat zullen er nog meer worden eind augustus. Retrograde betekent sowieso een periode van inkeer en contemplatie, van luisteren naar je eigen wijsheid en voelen (niet denken!) wat goed en juist is voor jou. Dat is nu dus extra het geval.

Relax, nothing is under control. 

Stefan

Foto: Mike van den Bos


(c) spaceweather.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.