De Nieuwe Maan van 16 augustus


Elke Nieuwe Maan begint er een nieuwe maand van energie. Welke energie brengt de Nieuwe Maan van 16 augustus ons?

De Zon en Maan staan in het teken van Leeuw en dat brengt dat een energie van: ik creëer!

 De Leeuw staat voor zelfexpressie, creativiteit, plezier, ondernemen, kinderen,...

Wellicht komen er nieuwe inzichten en ideeën binnen of is er plots een koersverandering want Zon en Maan (die altijd samen staan bij een Nieuwe Maan) staan vierkant Uranus, de planeet van plotse veranderingen. Een vierkant betekent frictie, wrijving. Vandaar dat overgave en loslaten een bijkomend thema zijn

Juli en begin augustus waren energetisch zware tijden waarin je wellicht veel hebt geleerd over jezelf en je zowel je lichaam als je geest verder hebt opgekuist. Daarnaast is het momenteel een periode waarin je veel nadenkt over vroeger, zowel gebeurtenissen, ervaringen als personen omdat er veel hemellichamen retrograde lopen. Retrogrades brengen introspectie en zelf-inzicht. Ze maken je letterlijk lichter omdat je zaken los kan laten en minder meezeult uit het verleden. Met de Nieuwe Maan van volgende week ga je met de gewonnen inzichten verder en creëer je vanuit een zachte kracht en wijsheid.

Als je wil weten waar deze energie zich in jouw leven voornamelijk zal afspelen, kijk dan in je siderale geboorte-chart waar 10 graden Leeuw staat. Leeuw herken je aan dit symbool: ♌︎. Als je dat hebt gevonden, kijk dan in welk Huis het staat. het Huis vertelt je immers in welk gebied van jouw leven je de astrologische invloed voornamelijk zal ervaren. Een gedetailleerde uitleg over de Huizen staat hier: link.

Ik ben er weldra terug met de uitleg over de Volle Maan van 31 augustus. dat is een bijzondere Maan want het is zowel een Supermaan (omwille van de grootte) en een zogenaamde Blauwe Maan (omdat het de 2de Volle Maan is in dezelfde maand). 

Deel deze blog gerust met je vrienden en familie zodat ook zij wat extra hulpmiddelen hebben om deze energetisch pittige tijden te trotseren.

Veel plezier en nog een fijne zomer of moet ik herfst zeggen?

Stefan

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.