Ik werk met het systeem van SIDERISCHE of SIDERALE astrologie, het meest accurate systeem op de markt.
Wat is het verschil met Westerse astrologie? SIDERALE astrologie werkt met:

  • 13 zonnetekens ipv 12
  • de ware grootte van de sterrenbeelden
  • de natuurlijke stand van de planeten.

Waarom hanteer ik dit systeem?

  • Ten eerste omdat de Zon elk jaar door 13 sterrenbeelden en niet 12. Het zijn de gekende 12 sterrenbeelden (Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok,  Waterman en Vissen) en Ophiuchus, de Slangendrager.
  • Ten tweede omdat siderale astrologie werkt met de exacte grootte van de sterrenbeelden. Immers niet elk sterrenbeeld is even groot. In de Westerse astrologie stelt men dat elk sterrenbeeld even groot is. Sommige sterrenbeelden zijn veel kleiner dan andere. Dat maakt uiteraard een verschil in de analyse van een horoscoop.
  • Ten derde omdat siderale astrologie werkt met de natuurlijke stand van de hemellichamen. Siderale astrologie is als het ware een huwelijk tussen astronomie en astrologie: kijk naar de lucht, noteer de gegevens en gebruik die gegevens voor de astrologische analyse. Siderale astrologie houdt rekening met de zogenaamde precessie, het feit dat de Zon elk jaar op een iets andere positie staat op de lente-equinox. Het verschil is miniem maar als je het uitrekent ten opzichte van het begin van de Westerse astrologie is er momenteel een verschil van ongeveer 24 graden. Bij wijze van voorbeeld: als je op 6 januari een telescoop neemt en naar de hemel kijkt, dan zie je dat de Zon in Boogschutter staat. Volgens de Westerse astrologie (en alle magazines en 99% van de online astrologen) staat de Zon dan echter in Steenbok. Zie je het verschil?

Siderale astrologie is waarheidsgetrouw en bijgevolg accurater dan Westerse astrologie. 
Wil je zelf toetsen of het klopt wat ik zeg, kijk dan op de website www.in-the-sky.org of gebruik de gratis applicatie Stellarium en richt je toestel naar de lucht. Je zal dan zien dat de gegevens anders zijn dan wat de meeste astrologen je vertellen.
Het betekent uiteraard ook dat jouw zonneteken misschien anders is dan wat je denkt of gewend bent.
Ben je benieuwd of jouw Zonneteken nog hetzelfde is? Kijk op de pagina Bonus of klik hier.