Pluto retro: karmische rechtvaardigheid


Pluto is zonet en dit tot 11 oktober aan z'n jaarlijkse retrograde begonnen en dat is bijgevolg niks uitzonderlijks. Wat wel speciaal is, is dat Pluto in die periode voor het laatst in ons leven even terugkeert naar Boogschutter. Vanaf september tot eind november gaat de planeet van transformatie, dood, wedergeboorte, kracht, macht, heersen, beheersen, angst, het onderbewustzijn en verlangens even terug van Steenbok naar Boogschutter.

Boogschutter staat voor vrijheid, een open geest, wijsheid, zoeken, onderzoeken, Hogere kennis, andere culturen, verre reizen, instituten (van kennis en recht), filosofie, justitie, rechtvaardigheid, religie, het abstracte en het Hogere Zelf. 

Dit àlles betekent dat we de komende 6 maanden de kans krijgen om met een Hogere, wijzere en rechtvaardige blik te kijken op wat zich de afgelopen 18 jaar in ons leven afspeelde. Pluto stond immers in Boogschutter sinds 2006

Kijk eens hoe je getransformeerd bent sindsdien en hoe je nog verder je angsten en bijbehorende controle of drang naar macht kan loslaten in ruil voor vertrouwen en kracht.

Met die wijsheid zal je vanaf november de komende 18 jaar iets gaan neerzetten in de wereld, want dan gaat Pluto doorheen Steenbok, teken van doorzettingsvermogen, ambitie, bouwen, gebruiken, hanteren, imperium, lange termijn, erkenning, imago en implementatie. 

Vermits Pluto grotendeels het licht schijnt op onze schaduw of het onbewuste, zal deze periode van inkeer ons tot een dieper besef van onze gedachten, overtuigingen en daden leiden. Dat klinkt wat abstract maar Boogschutter is ook abstract. We zullen inzien dat we soms onszelf in een gevangenis hebben gezet door onze overtuigingen en gedachten. Dat de vrijheid die we zochten niet door een externe kracht zou komen maar dat we die zelf van binnenuit eerst moesten bewerkstelligen. Door een innerlijke transformatie verandert ook het uiterlijke. Wie vrijheid wil moet eerst zichzelf bevrijden, meer bepaald z'n geest. 
Dat betekent loslaten van oude slachtoffer-verhalen of denken dat de wereld tegen jou is. Alles gebeurt in ons voordeel ook al lijkt het soms niet zo. Het is pas achteraf dat we het begrijpen, in retrospectie. Daarvoor nodigt Pluto retrograde ons nu uit: retrospectie tijdens retrograde. 

Zoals ik al schreef in mijn prognose voor mei bouwen we momenteel onze fundering voor een nieuw (hoofdstuk in ons) leven. Pluto helpt ons hier de komende 6 maanden bij door via inzicht onze angsten en blinde vlekken te transformeren en onszelf op een diep niveau te bevrijden. Een en ander is ook een afronding van karma uit vorige levens waarbij plots zaken heel duidelijk worden. Waar de puzzelstukjes ineenvallen en je vanuit een Hoger perspectief ziet wat je eigenlijk hebt bijeen gepuzzeld. Zolang je je met individuele stukjes bezighoudt zie je niet wat je aan het bouwen bent, dat zie je pas als alles in de plooi valt. Nu we onze laatste puzzelstukjes leggen, zullen we ons leven en onszelf beter begrijpen.  

Dat is wat ons de komende maanden te wachten staat: wijsheid en transformatie door introspectie met veel bevrijdende aha-momenten of eureka's. Dat klinkt avontuurlijk, leuk en spannend en is ook op het lijf van een Boogschutter geschreven.

Een interessante periode met andere woorden die de funderingen legt voor de komende 18 jaar. Kijk in jouw geboortehoroscoop waar de grens Steenbok ♑️ en Boogschutter ♐️ zich bevindt, zo kan je het Huis lokaliseren en de bijbehorende levensthema's voor de komende 6 maanden: Huizen. Het Huis of de Huizen waar Steenbok staat, daar ligt voor jou de focus vanaf november tot en met 2042. Dat laatste jaartal klinkt heel futuristisch, nietwaar? 

Foto (c) Brandon Mowinkel


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.