Zonsverduistering en Nieuwe Maan (deel 1)


Maandagavond om 20:21 een Nieuwe Maan én Zonsverduistering in Vissen, niet te zien in de Lage Landen. Bij een zonsverduistering blokkeert de Maan het zicht van de Zon vanop Aarde gezien.

Vermits eclipsen altijd een transformatie met zich meebrengen, een afsterven  dat plaats maakt voor iets nieuws, is het interessant om te gaan zien in welk gedeelte van jouw geboortehoroscoop deze eclips zich afspeelt. De Zon en Maan staat op ongeveer 29 graden Vissen. Ga kijken waar dat is in jouw horoscoop door tegen de klok in de graden te tellen die bij het symbool Vissen staan: ♓️. Als je dat punt hebt gevonden, 29 graden, zie dan in welk Huis dat punt staat en als het op de grens staat van twee Huizen of op minder dan 3 graden van de grens, lees dan ook wat er over dat andere Huis te vertellen valt: Huizen.

Kijk ook of er in je geboortehoroscoop planeten of hemellichamen staan in Vissen en het bijbehorende Huis want dat heeft een extra invloed. 

Voorbeeld: In mijn geval staat deze eclips in mijn 9de huis en valt los op mijn geboorte-Cheiron, dat betekent dat Cheiron in mijn geboortehorscoop op 29 graden Vissen staat en dat deze eclips daar nu bonk op valt. Met andere woorden mijn grootste wonde, pijn en trauma wordt met deze eclips geactiveerd. De wonde van verraad, verlating, verwerping en geen hulp krijgen wanneer ik het het meeste nodig had. Bedrog door de mensen waar je het meeste om geeft. Bedrogen in de liefde, dat doet verschrikkelijk pijn. In mijn geval voel ik deze energie dubbel zo hard want Cheiron is de heerser van Ophiuchus, mijn Zonneteken.

Het is dan ook geen wonder dat ik met zwaar gemengde en hele diepe gevoelens toeleef naar de familiereünie die deze namiddag gepland staat. Vermits ik beslissingen niet zelf neem maar me laat leiden door m'n Hogere Zelf zal ik me ook vandaag laten leiden en zien of het de bedoeling is dat ik naar de reünie ga. Volgens ACIM is vergeving de enige weg, maar ACIM zegt ook dat vergeving niet hoeft niet te betekenen dat je met die mensen moet omgaan want vergeving gebeurt in de geest. Die vergeving is bij mij al lang gebeurd, al laait er soms nog wel een zandstorm op maar dan zonder de hele hevige emoties. 

Wat laat ik los met deze eclips? De wonde van verlating, de diepe pijn van bedrog in de liefde. Hoe laat ik dat los? Door het te helen. Hoe heel ik het? Door naar de reünie te gaan of door niet te gaan? Ik weet het niet op dit moment, het is een hele moeilijke beslissing. Gelukkig moet ik ze niet zelf nemen en zal ik straks wel duidelijkheid ontvangen van m'n Hogere Zelf.

Liefde is eerlijk zijn met jezelf (en met anderen) en afstand nemen. Liefde is ook het verleden vergeten en vergeven en met een propere lei beginnen. Welke van de twee de juiste keuze is,  zien we straks.

Vermits de Zon en Maan ook conjunct de Noordelijke Maansknoop  en Cheiron staan (mijn geboorte-Cheiron staat met andere woorden ook conjunct Cheiron en dat heet een Cheiron-terugkeer), is wat er nu gebeurt iets dat onze verdere toekomst bepaalt. De Noordelijke Maansknoop is immers onze bestemming en levensmissie. Aanvaarding is hét thema in Vissen.

De vraag voor ieder van ons is: wat moet ik aanvaarden en loslaten? Vanaf dat je loslaat kan er iets nieuws komen want dan is er vrede met wat er is of was. Loslaten geeft ruimte en een opening zodat het licht kan schijnen. Loslaten maakt alles ook lichter. Loslaten heelt.

Er zijn met deze Nieuwe Maan geen aspecten buiten de conjunctie met de Zon, Cheiron en de Noordelijke Maansknoop. Wel staat Pluto in Steenbok vierkant Mercurius in Vissen. Dat is een botsing tussen macht en vredevolle communicatie. De ene wil structuren en instituten veranderen door afbraak en opbouw, de andere wil de lieve vrede bewaren. Het is kwestie om die tegengestelde krachten te verzoenen. Tot slot staat Mars conjunct Saturnus in Waterman. Dat is op verantwoorde wijze een toekomst opbouwen met gelijkgestemden of zielsverwanten.

Het is momenteel een hele emotionele periode met al die energie in Vissen, dat schreef ik al ettelijke keren, en deze eclips doet daar helaas nog een schepje bovenop. Vermits het een Nieuwe Maan is, is dit ook de energie voor de komende 4 weken: emotioneel, gevoelig, nood aan rust en afzondering, drang naar innerlijke vrede en verbinding met het Hogere. We laten iets los, helen een hele grote emotionele blokkade, om zo een nieuwe toekomst te bouwen met gelijkgestemden. Dat is de dood en wedergeboorte of transformatie die nu plaatsvindt in elk van ons.

Op 24 april volgt een Volle Maan in Maagd. Tot de volgende!

Foto (c) Jongsun LeeReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.