Uranus conjunct Jupiter


Gedurende nagenoeg de ganse maand april staat Uranus conjunct Jupiter in Ram. De titel van dit artikel maakte één en ander misschien al duidelijk. LOL 

Ram is het eerste teken van de zodiak en is heerser van het 1ste Huis. Dat staat voor je diepste zelf, je persoonlijkheid, je kern en je karakter. Vergelijk het met een baby die geboren wordt, het eerste wat je ziet of opmerkt, de eerste indruk is waar het 1ste Huis voor staat. De mantra die hier bijhoort is "ik ben". Vermits het eerste Huis ook het Huis is van de ascendant is het logisch dat mensen hun eerste indruk het teken van de ascendant is. Vermits de heerser van de ascendant bepaalt of je goed in je vel zit of niet, is het niet meer dan logisch dat mensen bij een eerste indruk af gaan op het teken van je ascendant. Een eerste indruk is echter geen volledig beeld van een persoon en wie verder durft kijken dan de oppervlakte zal zien dat een persoon niet z'n Ascendant (of de heerser ervan) is maar iets veel complexer en interessanter, maar dat terzijde.

Ram is zoals gezegd te vergelijken met een baby die geboren wordt: die wil iets en wil het nu. Of het nu eten, drinken, de moederborst, een dekentje of een verse pamper is, het moet nu gebeuren. Hier ben ik, ik zal gezien, gerespecteerd, gehoord, gevoed, geliefd, gedragen,... worden. Zij die in Ram geboren werden bedoelen het steeds goed maar komen vaak veeleisend of tactloos over. Het is een directe manier van communiceren en wat ze over iemand te zeggen hebben wordt zonder franjes medegedeeld. Ge moet vermageren! zeggen ze en niet "Hoe is het met de gezondheid? Heb je veel stress?". Dichters zullen het nooit worden en romantische novellen zullen ze niet schrijven tenzij je "Me Tarzan, you Jane" als kunst beschouwt. Sommige Janes zullen echter dergelijke Tarzans een Nobelprijs Literatuur geven want hun beeld van een man is iemand die op vlees jaagt, vuur kan maken en een goed geschapen alfa-gorilla is. Birds of a feather flock together. Tienduizend jaar geleden was dat misschien noodzakelijk om te overleven maar de mens is geëvolueerd. Als ik rondkijk zie ik echter het tegenovergestelde en misschien moet ik maar weer aan een liaan gaan slingeren en op wild gaan jagen met een speer. LOL 

Ram is een vuurteken, net als Leeuw en Boogschutter en dat betekent actie en daadkracht. Een Ram wordt aangedreven door een onzichtbaar vuur, een steenkooloven in z'n buik die hen ontzettend harde werkers maakt die onvermoeibaar blijven doorgaan. Dat laatste is echter vaak een vlucht van z'n gevoelens want een Ram wordt geplaagd door diepe onzekerheid, dat is de oven in z'n buik. Het is angst die in de maag zit en er voor zorgt dat er altijd zaken in de buitenwereld moeten gedaan, afgewerkt en veranderd worden. Zo blijft de enige plek waar er iets veranderd moet worden, van binnen, buiten schot. Dat heeft een Ram vaak niet door en leert ie pas op latere leeftijd. Hun spontaniteit en levensenergie verdoezelt dit aspect ook en anderen zullen hen niet op hun gebreken wijzen omdat een Ram bijzonder koppig is. Een Ram gaat met z'n kop door de muur en dat is laat weinig ruimte voor gevoelens. Gevoelens zijn er om af te blokken want ze hinderen m'n activiteit denkt de Ram. Het is echter het tegenovergestelde maar dat leert een Ram pas nadat ie op een muur botst waar z'n kop niet meer door geraakt. 

De heerser van Ram is Mars en dat staat symbool voor de mannelijke energie die in ieder van ons zit. Mars was bij de Romeinen de god van oorlog en dat spreekt voor zich want wie enkel uit is om z'n directe behoeften te bevredigen botst vanzelfsprekend op anderen die dat ook doen: "Ik wil dit! Ik ook! Oorlog!" Het is overigens interessant dat Mars bij de Grieken Ares heette en dat is één letter verwijderd van Aries of het engelse woord voor Ram. Mars past ook goed bij de Romeinen want die hadden slechts 1 doel: oorlogvoeren. Lijkt wat op de USA overigens. Wij gaan de wereld veroveren want wij zijn Rome, USA,... Hun zijn is een voldoende rechtvaardiging, "ik ben dus ik mag". Je ziet dat in België ook bij machthebbers en hun partners als ze tegengehouden worden door de politie: ge weet niet wie ik ben zeker?" 

Rome werd volgens de legende ook gesticht door de zonen van Mars, de broers Remus en Romulus, dewelke verwekt werden tijdens de verkrachting van de Vestaalse maagd Rhea Silva. Dat laatste wist ik niet en werd me ook nooit verteld, enkel het rooskleurige verhaal van Remus en Romulus die Rome stichten. Ach ja de Romeinen waren barbaren die, oh ironie, de wereld gingen bevrijden van de barbaren. Ze waren zichzelf aan het vernietigen maar dat zagen ze niet. Zoals gezegd: liever met de kop door de muur dan even naar binnen te kijken. Dat levert niets op maar zeg het ze niet want voor je het weet is het oorlog. Overigens werd de maand maart vernoemd naar Mars omdat er die periode feesten werden georganiseerd ter ere van deze god. Die vonden in de herfst opnieuw plaats omdat dan het militaire seizoen gedaan was. Dat seizoen liep synchroon met de oogstmaanden omdat troepen zo genoeg eten en drinken hadden. Eten, drinken, oorlog en sex. Met die 4 woorden is het hele Romeinse imperium samengevat. Elk van ons heeft ook een beetje van die energie in ons zitten want Ram staat in ieders geboortehoroscoop. Kijk in je geboortehoroscoop waar Ram staat, dan weet je waar je je als Romein gedraagt. Dit is het symbool: ♈️

Uranus, planeet van inzichten en wijsheid, staat een aantal weken conjunct Jupiter, planeet van expansie, uitbreiding en overdaad in het teken van Ram. Uranus geeft wijsheid die werd bekomen door ervaring of inzichten met als gevolg dat er een andere ziens- of denkwijze ontstaat. Dat zorgt voor een verandering. Vandaar dat ik het altijd vergelijk met een bliksemschicht: er is plots een besef, er verandert iets en iets is nooit meer hetzelfde. Het brengt vernieuwing, revolutie en verandering. Het is als elektriciteit, het is er plots en het verandert iets. Je kan het ook niet tegenhouden: plots heb je een inzicht en daarmee gaan je aan de slag. Het is onorthodox, zet bestaande systemen op z'n kop, is rebels en onafhankelijk. Het is intuïtie gekoppeld aan feiten en vandaar een hogere octaaf dan Mercurius die enkel op ratio en snel denken is gebaseerd.

Jupiter is de planeet van expansie, ontwikkeling en vaak ook van goed geluk of fortuin. Het komt echter met een waarschuwing: overdaad schaadt. Eender waar Jupiter in je geboortehoroscoop staat, let op om teveel te doen want "trop is teveel". Jupiter werd ook als beschermer gezien en dat is wellicht te verklaren door het feit dat het de zwaarste planeet is in ons zonnestelsel waardoor z'n aantrekkingskracht ervoor zorgt dat er minder objecten op Aarde crashen. Let daarom ook op voor overgewicht, want ook dat is een element van Jupiter, maar dat terzijde. Het gaat er om dat je van iets teveel doet dat niet in balans is. Alles met mate. Jupiter regeert ook het 9de huis van Boogschutter dat staat voor alles wat met leren te maken heeft, een andere visie, andere culturen, het doel van het leven, je verbinding met het Hogere, spiritualiteit en een open geest. Vandaar ook geloof en vertrouwen. Jupiter verbreedt met ander woorden je horizon en het Huis waarin jouw Jupiter staat laat je zien waar jij kan groeien door je horizon te verbreden.

De conjunctie tussen Jupiter en Uranus in Ram zorgt de komende weken voor een fundamentele wijziging in onze manier van zijn, onze aard en onze visie op het leven. We gaan onze energie op een slimmere manier gebruiken, op een meer doeltreffende wijze. Recht Op Doel Af, dat is ook waar RODA JC, de voetbalclub, voor staat. Onze visie is veranderd, ons vizier is veranderd en we weten waar we naartoe willen. We willen ook veranderen en onze intuïtie gekoppeld aan opgedane kennis en ervaring bevestigen dit alleen maar. We hebben vertrouwen in de toekomst en een positieve afloop. Mogelijk krijgen we zelfs een visioen. Spannende, leuke tijden met andere woorden.

Vermits beide planeten slechts enkele graden verwijderd staan van het sterrenbeeld Stier hebben ze ook een invloed op alles wat met het materiële, bezittingen, inkomsten, (zelf-)waarde, genieten van het leven, gaven, talenten en zekerheid betreft. We veranderen niet alleen onze aard, we krijgen ook een inzicht hoe we onze materiële positie kunnen verbeteren of wat we vanuit de geest in de materie willen brengen.

Deze conjunctie tussen Jupiter en Uranus is bijgevolg een extra energetische troefkaart, bovenop die van de eclipsen, die ons leven kan veranderen. Het is uiteraard zoals steeds kwestie om iets met de energie te doen, het gebeurt niet vanzelf. Ik kan als astroloog enkel de mogelijkheden, trends en tendenzen beschrijven. Je moet de kansen zelf grijpen. Net als Ringo Starr die een interessante bambi zag en ving tijdens de opname van de film Caveman en daar tot op de dag van vandaag nog steeds met getrouwd is. Lights, camera, action!

Foto (c) Mika Baumeister


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.