Volle Maan 31 augustus 2023


Op 31 augustus om 03:35 's nachts is er een Volle Maan, een Blauwe Maan zelfs, want het is de tweede Volle Maan van de maand. 
De Volle Maan is zoals steeds het hoogtepunt van de energie van de Nieuwe Maan. Die stond in Leeuw en maakte een vierkant met Uranus. Die energie bracht ons een extra dosis zelfexpressie, creativiteit, plezier, kracht en plotse veranderingen of inzichten tot half september. Maar wat brengt de Volle Maan van woensdagnacht? 

De Volle Maan, die ook een Supermaan is omdat hij dichter bij de Aarde is dan gewoonlijk, staat in het teken van Waterman. Waterman is de visionair, de humanist en filantroop. Watermannen zien hun medemens als gelijke en ijveren naar een rechtvaardige samenleving op basis van gelijkheid. Het visionaire is in hun horoscoop-afbeelding te zien aan de kruik die ze vasthouden waarmee ze water uitgieten. Ze geven als het ware energie aan iets nieuws. Ze zaaien de toekomst. Dit visionaire, humane aspect is wat deze Maan ons brengt: hoe en waar zaai jij zaadjes voor je toekomst? Welke nieuwe ideeën of zaken ga je creëeren? Creatie is immers nog steeds van belang want de Zon staat nog in Leeuw. De hamvraag rond deze Maan is: wat is je toekomstvisie? 

Er is een bijzondere energie bij deze Volle Maan omwille van een conjunctie met Saturnus: het geweten. Saturnus is de strenge leermeester en geeft meestal aan waar we in dit leven aan moeten werken als gevolg van gebeurtenissen uit een vorig leven. Een deel karma dus: een soort van karmische schuld of druk die we met zijn allen voelen en waarnaar we hopelijk zullen handelen. Vermits Saturnus over discipline en verantwoordelijkheid gaat, zorgt dit voor extra oordelen. Oordelen zowel over jezelf als anderen. De extra reden waarom dit gebeurt is omdat Saturnus het dichtste bij de Aarde staat van het ganse jaar, de zogenaamde "perigee".

Een mooie manier om niet teveel te oordelen is door volgende truc toe te passen: "Remember only the loving thoughts."  Herinner je alleen de liefhebbende gedachten. Het schijnt ook de remedie te zijn voor een lang en gelukkig leven: een selectief geheugen.

Maar terug naar de hamvraag: Wat is jouw toekomstvisie? Schrijf het neer en mediteer er misschien mee bij de Volle Maan. Of misschien weet je het nog niet? Schrijf dan de vraag op een papiertje en leg het onder je kussen als je gaat slapen en vraag om een antwoord te krijgen in je droom. Een trucje uit het sjamanisme om te werken met het rijk der dromen. Misschien krijg je een inzicht over je toekomst(-visie).

Wat je ook qua toekomstvisie creëert, wees zacht en mild voor jezelf en je medemens. Ondanks de voelbare druk van Saturnus en het geweten, zijn we allemaal maar mensen die ons best doen. Elke dag opnieuw.

Wil je in detail weten waar de energie van deze Maan voor jou speelt? Kijk in je siderale geboortehoroscoop in welk Huis 10 graden Waterman staat, dan weet je waar de energie van deze Volle Supermaan zich voor jou kristalliseert. De uitleg over de Huizen vind je hier: Huizen.

Een woord van waarschuwing ook: als je Waterman bent of Ascendant Waterman, of je Maan in Waterman hebt staan, let dan op voor zwaarmoedigheid en depressieve gedachten. De extra druk van Saturnus kan extra zwaarte opleveren en mogelijk radeloosheid omwille van de druk van het geweten, zorg dus voor een hulplijn!

Ik wens ons allemaal een mooie Volle Blauwe Supermaan en ik ben er weldra terug met een prognose voor de energie van de maand september.

Stefan

Foto: Navi