De prognose voor september 2023


Wat brengt September ons? Hier zijn 5 thema's die je misschien kunnen helpen op je pad:

1) Geloof en vertrouwen. Het jaar 2023 staat sowieso al in het teken van geloof en vertrouwen, van introspectie, spiritualiteit, mystiek, objectiviteit en privacy / openheid. Al deze thema's krijgen in september een boost. Mogelijk brengt het ook gevoelens van het tegenovergestelde op je pad: hopeloosheid en opgave. Weet dan dat dit net de uitdaging is voor de maand september, om sterker te worden van geest en jezelf te overwinnen. Net als in een computerspel waarin je op het laatste level de "grote baas" of Poortwachter moet verslaan. Als dat lukt, ga je naar het volgende niveau. In het leven is dat ook zo: net als je denkt dat je met iets klaar bent, komt er nog een laatste uitdaging of test op je pad. Als je je daar emotioneel van kan loskoppelen en hetgeen je geleerd hebt toepassen, dan verdwijnt die les uit je leven en leef je lichter verder.

2) Mystieke ervaring of bedrog? Laat het los. Neptunus de planeet van niet-rationele, Hogere informatie staat half september in perigee of het dichtste bij de Aarde van gans 2023. Bovendien staat ze dan ook in oppositie met de Zon en Maan. Dit kan zorgen voor een levensveranderende mystieke ervaring. Neptunus is een etherische energie die ver weg staat van het intellect of logica. 

Of, misschien kijk je plots door een illusie heen: je lief, je bedrijf, je zakenpartner, een contract, de auto die je kocht, die goedkope vakantie... het blijkt nep of bedrog. Je ogen gaan plots open. Ook dat is Neptunus: het kaf van het koren scheiden en plots inzien dat wat je op een piëdestal plaatste van z'n voetstuk valt. 
Of het nu een mystieke ervaring is of een harde confrontatie met de realiteit, het doel is hetzelfde: je wordt geholpen op je pad. Het ene is leuker dan het andere maar het rad van fortuin draait verder en weldra zijn de rollen omgekeerd.

Eender wat er gebeurt in september, de truc is om los te laten. Om geen verwachtingen of oordeel te hebben bij wat er gebeurt. De energie van Neptunus is immers ongrijpbaar en ontastbaar. Het heeft dus geen zin om te gaan analyseren of begrijpen. Loslaten, aanvaarden en verder gaan.

3) Make this world a better place if you can. Op 23 september is er de equinox en begint de officiële herfst. Het laatste kwartaal van het jaar komt eraan en dat brengt inzicht en retrospectie. Met 7 hemellichamen in retrograde, is er sowieso een energie van inzicht, verwerking en transformatie. We zetten alles op een rijtje en zien wat er aangepast en verbeterd kan worden mede dankzij de energie van de Zon die van half september tot 3 november door het teken van Maagd loopt. Dat is bijna 50 dagen dat we de spreekwoordelijke puntjes op de "i" gaan zetten. Bovendien loopt Mars ook door Maagd wat maakt dat onze mannelijke energiecomponent of daadkracht zich automatisch richt naar het thema verbetering en verandering.

Daarnaast is er ook een verzachting merkbaar naar jezelf toe en van daaruit naar anderen. Een milder oordeel over jezelf wat zal zorgen voor een verzachting van je persoonlijkheid. 

4) Innerlijke kracht en maturiteit. Alhoewel deze maand om introspectie, geloof en vertrouwen gaat die op het eerste zicht weinig van doen hebben met kracht, krijgen we deze maand de kans om onze innerlijke kracht verder op te bouwen. Die innerlijke kracht gaat gepaard met verhoogde creativiteit en een drang naar zelf-expressie en plezier. Ja het is crisis, ja alles is veel te duur, ja er is oorlog,... maar dat zal ons niet beletten om plezier te maken en zo innerlijke kracht tentoon te spreiden. Het is immers net op zulke momenten van oorlog, inflatie en crisis dat innerlijke kracht naar boven komt. Je kan alles van een mens afnemen behalve de manier waarop ie denkt. Er wordt ons gevraagd om extra verantwoordelijkheid te nemen voor onze houding en gedachten en daardoor een diepere maturiteit in bewustzijn te bereiken. 

5) De troefkaart van de Kosmische Boodschapper. Komeet Nishimura brengt ons tot eind september bijzondere energie, een soort wildcard, een uitnodiging, een verandering, iets onverhoopt. Het valt letterlijk uit de lucht. Wat brengt hij dan juist? Geen idee. Het moet mysterieus blijven want als je alles op voorhand weet is het leven snel saai. Een Indiase man leerde van een mysticus om de toekomst te zien door te mediteren met zijn middelvinger op zijn derde oog en z'n wijs- en ringvinger op zijn gesloten oogleden. Na enige tijd hield hij ermee op want hij had nog weinig aan z'n leven omdat hij op voorhand wist wat er elke dag stond te gebeuren.

Terwijl jullie inmiddels bezig zijn om jullie vingers op jullie ogen te leggen om te zien of dat echt werkt rond ik hierbij af. 

Stefan

Foto Howen