It's electrifying!


De energie en de atmosfeer voelt aan alsof ie elektrisch geladen is. En dat klopt ook. Waarom is dat?

Ik schreef eerder deze week dat we 12 Gamma Ray Bursts op 1 week tijd hadden. Vandaag staat de teller op 17 ! Dat is werkelijk ongezien en ongehoord. Ik geef nogmaals mee dat Gamma Ray Bursts of Gamma Straal Uitbarstingen de hoogste hoeveelheid licht in zich dragen. Vermits licht energie is, voelen wij als mens de inwerking van deze uitbarstingen op onze geest en lichaam. 

Daarnaast was ook de Zon weer redelijk actief deze week met verschillende uitbarstingen, afwisselend in grootte en sterkte. Die invloed voelen we uiteraard ook en vermits Solar Maximum er aankomt zal de intensiteit enkel maar toenemen.

Verder is er astrologisch heel wat aan de gang. Naast de 7 retrogrades zijn er heel wat aspecten tussen de verschillende hemellichamen. Vandaag, zondag 27 augustus, is er bijvoorbeeld een zogenaamde vlieger of kite tussen Mars, Pluto, Neptunus en Uranus. Verder staat de Zon in oppositie met Saturnus en staat ook Mercurius in oppositie met Neptunus.

Dat alles zorgt voor veel wrijving, frustratie, loomheid, troebel water en tegelijkertijd de mogelijkheid om langzaamaan tot doorbraken te komen. Twee stappen voorwaarts en één achterwaarts.

Venus is van Leeuw naar Kreeft gewisseld wat alles nog gevoeliger maakt.

Dit is echt een periode van inkeer, rust en in de mate van het mogelijke ontspanning te vinden in je dagelijkse leven ondanks de chaos in je binnen- en buitenwereld. Het is zo'n beetje als een aquarium dat opgekuist wordt: terwijl de bak, de planten en de sierbeeldjes worden gereinigd is het chaos in het aquarium. Als het water zich eenmaal genesteld heeft, is het weer vredevol, helder en zuiver.

Het is ook een ideaal moment om hele diepe zuivering plaats te laten vinden in jezelf en alles los te laten wat je leven bezwaart: herinneringen, schaduwemoties, negatieve overtuigingen en gedragingen. Zuivering van geest en daarnaast voel je ook een drang naar zuivering van het lichaam. Of je gaat de andere kant op en belast je lichaam nog meer war uiteraard later of de volgende dag een tol voor wordt betaald. Wellicht wordt je dezer dagen heel hevig geconfronteerd met je schaduwzijde want alles wat het licht niet mag zien wordt losgetrild. Dat is uiteraard nét de bedoeling met de overvloed van energie die we binnenkrijgen, want alles wat niet licht is komt aan de oppervlakte. Vandaar ook de exponentiële chaos op Aarde die elke dag een nieuw hoogtepunt lijkt te krijgen: is het niet qua geweld en abnormaal gedrag dan is het wel qua bosbranden, overstromingen, vulkaanuitbarstingen,...  De vraag is "hoe gaan je met die schaduwzijde om?" Erken je die in jezelf? Kan je de hele hevige emoties doorvoelen? Dan kan je ze loslaten. Erken je ze niet? Vlucht je in verslavingen en is alles de schuld van een ander? Dan blijf je er mee zitten.

Momenteel is het ook het ideale moment om de hulp in te roepen van een adviseur of expert. Dat kan een goede vriend of familielid zijn die je vertrouwt of een professional. Mars is immers in Maagd momenteel en dat gaat over verbetering. Er zijn momenteel veel zaken die je aan het verbeteren bent en dieper aan het analyseren. Bots je daar op een blokkade of geraak je er niet uit, wil je gewoon graag een andere zienswijze: vraag dan hulp. Hulp vragen is een teken van sterkte, het is voorbij het ego gaan en beseffen dat je het niet zelf kan. Hulp vragen betekent ook openheid en een uitnodiging om samen iets te doen. Dat versterkt intermenselijke relaties en banden. 

Tot slot is er ook nog de doortocht van komeet Nishimura die zich inmiddels in Kreeft bevindt. Kometen zijn altijd hemelse boodschappers die een speciale energie met zich meebrengen. Het is een hyperbool-komeet wat maakt dat hij ons zonnestelsel slechts éénmaal aandoet en dan weer verlaat. Met andere woorden we krijgen een unieke boodschap én unieke kans met Nishimura om iets voorgoed te veranderen. Wat dat is, weet je zelf het best. Rond half september is de komeet overigens het best zichtbaar, neem een verrekijker of fototoestel met zoom.

Dat was het voor nu, ik ben er weldra terug met aan artikel over de energie van de Volle Maan van 31 augustus.

Stefan

Foto Jeremy Thomas