Je leven (ver-)beteren.


Mars verandert op 15 augustus van teken. Dat brengt een drang naar verbetering. Waarom?

Mars verschuift op 15 augustus van Leeuw naar Maagd en blijft daar tot eind oktober. De komende 2,5 maand is er een bewuste drang naar alles wat de eigenschappen van Maagd weerspiegelt: analyse, verbetering, zorgzaamheid en details.

De Maagd, ik noem ze de verpleegester van de zodiak, staat voor het verbeteren of beter laten draaien van iets.  Je eigen leven, je werk, je relaties, een machine, een organisatie,... Zoek je iemand om je bedrijf of je huishouden beter te laten draaien? Wil je meer efficiëntie? Huur dan een Maagd in.

De Maagd zal niet alleen analyseren wat er mis loopt maar ook de oplossing vinden én ze toepassen. Dat zijn maar liefst drie vliegen in één klap: analyse, oplossing en implementatie.

De Maagd valt ook over details: de pan op de foto hierboven heeft een vuile rand. Dat kan niet voor de Maagd. De vraag is: gaan we de pan proper maken, opnieuw alle groentjes ui te ijskast halen, netjes ordenen en een nieuwe foto trekken? Of laten we het zo? Perfectionisme is een eigenschap van de Maagd maar dat werkt soms ook contra-productief: door het bos de bomen niet meer zien en over details vallen terwijl de bestemming uit het oog verloren wordt. In het engels zeggen ze: re-arranging the deck chairs on the Titanic. Soms compleet nutteloos.

Daarnaast is de Maagd heel zorgzaam en is ze steeds bereid om te helpen. Dat laatste mag echter niet ten koste gaan van zichzelf, vandaar: eerst je eigen tank vullen en dan pas aan anderen geven. net als in het vliegtuig eerste zelf het zuurstofmasker opzetten, dan pas bij de kinderen. Zelfzorg is cruciaal.

Overigens geldt deze informatie niet alleen voor mensen die geboren zijn onder het Zonneteken Maagd maar ook voor zij die bijvoorbeeld als Ascendant Maagd hebben of hun Imum Coeli of hun Maan in de Maagd, of Pluto,... 

Wil je weten waar je de komende 2,5 maand jouw energie in zal steken, kijk dan door welke Huizen Maagd in je siderale geboortehoroscoop loopt. Maagd is een grote constellatie en Mars vertoeft er 2,5 maand in. Wat brengt deze doorreis van Mars voor jou en welke aspecten van je leven zal je gaan analyseren, oplossen en verbeteren? Zoek de juiste Huizen op in je chart en lees erover in deze link: Huizen.

Mars staat voor daadkracht, actie en energie. Het moge duidelijk zijn dat er tot begin november heel wat ten goede kan veranderen in je leven. Die verandering zal zoals steeds zowel intern als extern plaatsvinden: enerzijds je houding en gedachten en anderzijds je woorden en daden. Zoals je wellicht weet begint alles met een gedacht. Alles in deze wereld is ooit begonnen met een gedachte. Gedachten worden woorden en woorden leiden tot actie. Gedacht - woord - actie.  Let dus op je gedachten, want daar zit de basis van de verbetering van je leven. Als je altijd dezelfde gedachten hebt, verandert er niets. Verander van gedacht en je leven verbetert. Het begint dus in de geest. As within, so without. Oftewel: wil je iets in de buitenwereld veranderen, begin dan met je binnenwereld te veranderen. Analyseer welke gedachten geen plaats meer hebben in je geest en je ter plaatse doen blijven trappelen, ze zijn meestal gebaseerd op angst. In het engels is daar een mooi acroniem voor: FEAR is False Evidence Appearing Real. Analyseer en zuiver je gedachten, zo blijf je ook mentaal gezond. Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid bij een ander niet.

Ik wens ons allemaal een mooi tuintje toe, ik kom kijken eind oktober!

Stefan

Foto Katie Smith

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.