Synchroniciteit


Tijdens mijn dagelijkse wandeling gisteren kwam driemaal dezelfde wagen op mijn pad. Vanaf dat iets 3x op rij gebeurt weet ik dat het een teken is waar voor mij iets uit te halen valt, een synchroniciteit.

Het was een wagen met een jonge vrouw aan het stuur en naast haar een oudere man, wellicht haar vader. Zij was aan het leren rijden, wat opviel door de hele lage snelheid, voorzichtige manoeuvres en het rijden in toertjes door dezelfde straten. De man hielp haar met sturen toen ik hen de 3de en laatste keer zag, en glimlachte.

Het is niet toevallig dat dit gebeurde de dag na de eclips waar de nadruk lag op een nauwere samenwerking met het Hogere of onze intuïtie. De man staat symbool voor ons Hogere Zelf die ons begeleidt op ons levenspad. De jonge vrouw staat symbool voor onze intuïtie (wat als een vrouwelijke eigenschap wordt bestempeld) waarmee we een diepere nauwere band aangaan en waarmee we leren navigeren in het leven. Het was ook een mooi beeld van het mannelijk en vrouwelijke in balans, die samen de weg voorwaarts laten zien.

Anderzijds staat het symbool voor nieuwe gaven die in ons ontluiken en waarmee we leren werken. Het zijn gaven die tot op heden slapend waren en nu worden geactiveerd. Ook bij Helen Schucman, de professore die A Course In Miracles (daar heb je hem weer met z'n boek! LOL) doorkreeg, werd deze gave ook maar terug geactiveerd op haar 56ste. Tot die tijd was ze zelfverklaard atheiste. 

De jonge dame in de wagen reed niet met de rijschool maar met haar vader, wat wijst op een innerlijke samenwerking in plaats van een samenwerking met iemand anders. Misschien was dat hetgeen ik al langer aanvoelde? Ik voelde al lang dat ik met iets of iemand moest samenwerken, maar tot op heden levert dat in de buitenwereld niets op ondanks velerlei contactname. Misschien gaat het om een samenwerking in mezelf die geactiveerd wordt? Misschien is dat de kers op de eclips-reünie?

Met de clips stonden Zon, Maan en Cheiron immers conjunct en wat is een conjunctie anders dan een samensmelten van energie. De Maan blokkeerde de Zon om zo een ring van vuur of goud rondom de Zon te laten zien. Goud is een klassiek symbool uit de alchemie. Met Cheiron in de mix, in Vissen dan nog, staat dat voor een verdieping van geloof of samenwerking met het Hogere. Misschien keek ik naar de buitenwereld terwijl het antwoord in mezelf lag? Misschien is er eerst een verdieping nodig van de samenwerking in mezelf alvorens het zich in de buitenwereld manifesteert? Wat het ook moge zijn, het zal op het juiste moment en wijze gebeuren en ik ga rustig verder op pad net zoals de vader en dochter in hun toertjes rond de blok. 

De energie na de eclips voelt tastbaar rustiger en vredevoller aan dan de afgelopen paar weken. Is dat bij jullie ook? Dan lees ik het graag in de reacties want zo help je ook andere mensen. 

Wie graag een analyse wil van een droom, voorval of synchroniciteit kan daarvoor bij mij terecht. Ik deed er deze week nog eentje en was, net als de dame in kwestie, diep onder de indruk van de Hogere informatie die doorkwam. Zoals ik al aankondigde in de prognose voor april maakt de Zon-eclips intuïtieve gaven vrij. Dat geldt voor ieder van ons uiteraard maar ik sta ter uwer beschikking als ervaren chauffeur om even bij te sturen waar nodig.

Foto (c) Cristofer Maximilian

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.