Komkommertijd 🥒


Ik weet niet hoe het in jullie leven loopt maar in het mijne beweegt er weinig tot niks. Dat heet komkommertijd.

Hemelsgewijs hebben we zogezegd nog 10 dagen voorwaartse actie want vanaf 1 april loopt Mercurius retrograde. Dubbelcheck die dag e-mails, afspraken, contracten, grote beslissingen en reisplannen want er is een verhoogd risico op misverstanden. Hetzelfde geldt voor 25 april als de retrograde eindigt. 

Tot 1 april geen retrograde en in theorie voorwaartse beweging maar ik merk er niet veel van. Wellicht komt dit door de Vissen-energie die we momenteel voelen met de grote nadruk op het emotionele, verborgene en Hogere. De voorwaartse beweging gebeurt innerlijk en zal nadien zijn effect vinden in het externe, de buitenwereld. Althans dat hoop ik want misschien is het een illusie om zo te denken want ook Neptunus, planeet van illusies, staat in Vissen. Ben ik aan het dromen of gaat mijn metafysische bal alsnog eindelijk aan het rollen? Time will tell.

Mercurius, die momenteel al in retroshade loopt (de voorloper ven retrograde), staat conjunct Cheiron. Dat gebeurt de komende weken nog tweemaal door de retrograde van Mercurius. Erover, terug en opnieuw erover. 1, 2, 3 zegt Mercury. 🥳

Cheiron, de gewonde genezer, staat nog steeds conjunct de Noordelijke Maansknoop in Vissen en met het haasje-over-spel van Mercurius steekt de oerwonde van ongeloof, opgave, verraad, eenzaamheid en verwerping opnieuw sterk de kop op deze weken zowel in denken, woord als daad. 

Venus staat momenteel conjunct Saturnus in Waterman, een vervelende combinatie want Saturnus geeft beperking, verantwoordelijkheid en discipline terwijl Venus staat voor inclusiviteit, schoonheid en verlangen. Venus wil een kunstwerk creëeren dat de wereld verandert en Saturnus geeft enkel een wit stukje krijt. Het is als een moeder de kinderen blij maakt met de melding dat ze vanavond hamburgers eten, de kinderen zich verheugen op een Giant van de Quick maar nadien blijkt dat moeder gewoon thuis zelf hamburgers bakt. 🙄

Ook Mars wil vernieuwing in Waterman maar wordt geneutraliseerd door een oppositie met de Maan en de debiliterende werking van zoveel Vissen-energie. Gelukkig is het vierkant met Uranus verdwenen waardoor de onderhuidse spanning weg is.

We worden momenteel aan banden gelegd en er zit niks anders op dan te ondergaan en naar binnen te keren. Bovendien voelen we de opbouw naar de eclips heel sterk en dat geeft innerlijke onrust zonder dat we er een vinger op kunnen leggen. 

De voorjaarsmoeheid speelt ook een rol en dat maakt deze periode al bij al vervelend. Er beweegt niks behalve innerlijk, er is emotionele onrust van de nakende eclips en het lichaam is moe. Het is niet anders en ook dit zal weer voorbijgaan.

Om met een hopelijk goede noot te eindigen, een zelfverzonnen mop. Hoe noemt een bazige Griekse kaas? Freta.

Foto Julian Myles


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.