Always look on the bright side of life


Vandaag maakte ik mijn dakterras proper en dat was meteen het laatste karweitje van deze lentepoets. Gisteren waren de 'sifons' in de keuken en badkamer aan de beurt want er hangt soms een geurtje in de slaapkamer van m'n dochter en dat bleek om een lekke afvoerbuis te gaan die hersteld moet worden (op kosten van de verzekeraar van de eigenaar). Zo is heel mijn appartement opgeruimd en netjes, en werd de energie gezuiverd. Dit alles kadert in de energie van de Maaneclips in Maagd en dat staat onder meer voor verbetering, aanpassing, werken, lichaam, verzorging en gezondheid. Alles wat met die thema's te maken heeft lag gevoelig deze week en dat merkte ik zelf ook want ik liep enkele dagen heel 'ambetant' rond. Een eclips is als een Volle Maan op steroïden en dat geeft uitvergrote emoties en gevoelens. Dat alles wordt nog eens versterkt door de sterke Vissen-energie.

Ik deed in de loop van de week ook een ademhalingssessie, zogenaamde 'somatic breathing', waarbij je heel diep in-en uitademt en ook lang je adem inhoudt. Dat alles zorgt voor een effect op het zenuwstelsel en soms ook op vastgehouden emoties. Terwijl ik de sessie deed kwamen er een soort oerkreten los, geen gebrul maar eerder die van een hissende kat. LOL Geen idee waar dat mee te maken had maar de volgende dag toen ik aan het typen was en me heel ambetant voelde moest ik plots heel hard wenen. Toen zei ik 'ik loop hier zooo verloren!'. Haha, van waar kwam dat? Geen idee! Nooit eerder heb ik dit gezegd en het is ook niet iets waar ik al jaren mee worstel of zo. Het kwam plots vanuit het niets en was wellicht het gevolg van de ademhalingssessie de dag voordien..

Dat is exact het effect van een eclips waarbij je oude emoties en overtuigingen loslaat waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. Nadat ik het had losgelaten liep ik nog 1,5 dag ambetant rond en ik had ook geen ambitie om mijn gemoedstoestand te verbeteren, het was alsof het zo moest zijn. Ik aanvaardde het zonder het te bestrijden of te doen alsof het er niet was want zo ben ik eerlijk tegen mezelf.. Ik werd er ook niet door verzwolgen en dat was het belangrijkste.

Aanvaarding is een groot thema van deze periode want ze is inherent aan het teken van Vissen waarvan we momenteel (en nog zeker een maand) volop energie van voelen. Aanvaarding leidt tot innerlijke vrede. Het betekent niet noodzakelijk dat je goed vindt wat er gebeurt, het betekent simpelweg dat je niet meer vecht tegen wat is. Het is ook één van de stappen in het verwerken van verlies of rouwen. Zoals al vaker gezegd is een eclips steeds een dood en wedergeboorte en daar hoort ook een beetje rouw bij. We zijn na een eclips-periode niet meer de persoon die we voor de eclipsen waren, het is werkelijk een transformatie

Deze namiddag liet ik mijn energie goedzetten met acupunctuur en ging ik ook naar de kapper. Dit lijkt stilaan op een meisjesdagboek maar ik geef het mee als voorbeelden omdat het allemaal mooi past in die eclips-energie van Maagd van verbetering, lichaam en gezondheid. Had ik al gezegd dat ik mijn glas-leeggoed naar de container had gebracht? LOL 

Dit weekend krijgen we een hele mooie energie met vanavond de Maan in Weegschaal dus dat geeft een rustige, gebalanceerde vrijdagavond. Morgen de Maan in Schorpioen waarbij we niet alleen privé-detective spelen maar ook verlangen naar diepe connecties en passie. Zondag een helende én heilige dag met Pasen en de Maan in Ophiuchus. Het is de dag waarop broeder Jezus, de healer der healers die geen pijn meer kon lijden omdat hij al een Verlichte Meester was, ons liet zien dat het lichaam een illusie is.  Jezus heeft nooit geleden, zelfs niet aan het kruis, en lachte quasi altijd. De videoclip onderaan is waarheidsgetrouwer dan eender welke Jezus-film en verdient wat mij betreft het label 'biografische documentaire'.

Fijn weekend, zalig Pasen en petanque voor die bloeme! 

Foto (c) Sebastian Staines


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.