Het grote equinox feest van 20 maart

In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart vindt om 04:04 plaatselijke tijd de equinox plaats. Dat is Latijn voor gelijke (equi-) nacht (nox). Equinox brengt 2 hele leuke zaken met zich mee:

1) het uur verandert weldra en we leven dan niet meer als bosmarmotten halve dagen in het donker. Over bosmarmotten gesproken, Groundhog-marmot Phil had gelijk want er is inderdaad een vroege lente. De vogels kwetteren hier als nooit tevoren en er staan al vele bloemen en bomen in bloei.

2) fans van siderische astrologie vieren hun jaarlijks exuberant feest want de equinox bewijst het grote gelijk van siderische astrologie. Allemaal samen: Hoera! Leve de siderische! Vivat! Vivat! Vivat! 
In A Course In Miracles stelt men de vraag "wil je gelukkig zijn of gelijk hebben?" Ik antwoord altijd: allebei! LOL

Zoals je kan zien op de afbeelding uit de astronomie hieronder staat de Zon op 20 maart aan het begin van Vissen (Pisces). Andere astrologische strekkingen zeggen dat de Zon in Ram (Aries) staat maar dat is compleet mis. De Zon moet op de equinox nog héél het teken Vissen doorkruisen voor ze aan Ram begint! Astrologie "uit de boekskes" zit er zo'n 2000 jaar naast. Je moet immers rekening houden met de precessie van de equinox, wat betekent dat de Zon elk jaar op een iets andere hoogte staat ten opzichte van de Aarde. Doe je dat niet, dan krijg je een verkeerde berekening en zeg je dat de Zon in Ram staat met de equinox. Je ziet het zelf hieronder: de Zon staat aan het begin van Vissen. 

 

Dat betekent ook dat de Zon enkele dagen later, bij de Volle Maaneclips van 25 maart, uiteraard nog steeds in het teken van Vissen staat.  De Volle Maan staat dan, zoals steeds aan de andere kant van de Aarde tegenover de Zon, in het teken van Maagd (Virgo).  Dixit de "boekskes" staat de Maan in Weegschaal (Libra). Ziet u hoe verkeerd dat is? Weegschaal staat helemaal aan de andere kant van Maagd, terwijl de Maan nog maar aan het begin van Maagd staat.

Onlangs las ik een artikel waarin een astrologe schreef dat de Zon volgens de astronomie in een ander teken staat dan de astrologie maar dat zij niets met astronomie te doen heeft, enkel met astrologie. LOL

Hoe denkt ze dat astrologie is ontstaan duizenden jaren geleden? Dat gebeurde door wijze mensen die naar de hemel keken en noteerden waar de sterren en planeten stonden. Astrologie en astronomie werken vanzelfsprekend met dezelfde gegevens. Je ziet hoe sommige mensen verloren lopen door blindelings een systeem of boek te volgen in plaats van zelf hun ogen te openen en kritisch te denken. "Mijn boek zegt dit, dus het is zo". Nee, open je ogen en kijk naar de hemel! 

Ik klink graag met u, mijn geliefde mede-aanhangers van waarheid en accuraatheid,  op deze equinox ook wel gekend als WAAR de  Werelddag der Accurate Astrologie Redeneerders. Schol!

In het weekend dat nu volop aan de gang is staat de Maan in Stier (zaterdag) en Tweelingen (zondag). Dat legt de nadruk op genieten, eten & drinken, relaxen en tevens je nieuwsgierigheid volgen, bijleren en praten met gelijkgestemden. Kortom: ideale weekend-energie met een focus op gevoelens want de Zon staat, zoals u kon zien in Vissen. Ze wordt daar vergezeld door Cheiron, de Noordelijke Maansknoop, Mercurius en Neptunus. Ohlala, veel emoties, gevoelens en intense innerlijke belevingen. 

Ik ben er weldra terug met de prognose voor de Volle Maaneclips. 

Wil u mijn artikels met anderen delen aub. Het succes van mijn werk hangt immers in grote mate af van mond-aan-mondreclame. U speelt daar als lezer een belangrijke rol in.

Hartelijk dank en fijn weekend!

Foto (c) Al Elmes


Reactie plaatsen

Reacties

Marjon
3 maanden geleden

🎉🎉🎉
Na een waarderende vaderdag ☀️ , heel mooi, proost op hét feest én op gelukkig zijn & gelijk hebben. 💃🥂🍻💫