Maan en 6 stappen


Vermits mijn recente artikels verdwenen zijn, misschien nog even herhalen wat de boodschap was van de Nieuwe Maan van enkele dagen geleden evenals de simpele en mooie techniek om in 6 stappen van valse overtuigingen af te geraken.

Zon en Maan stonden op de cusp van Waterman en Vissen. Dat legt de nadruk op emoties en het intellect. Op vernieuwing en loslaten. Op vrede en samenleven. Een korte blik op de kranten laat duidelijk zien dat dit momenteel héél goed werkt in Belgische gevangenissen, dierentuinen en op Aarde in het algemeen. LOL

De wereld draait door, letterlijk en figuurlijk, maar dat zal de wereld ook blijven doen want hij werd gecreëerd door het ego en dat is knettergek. Vandaar dat niemand de wereld moet veranderen, alleen de manier waarop ie naar de wereld kijkt. Dat laatste zet je aan het roer van je eigen gedachten, de enige plek waar je echte verandering kan genereren en waar je vrede vindt. 

Weldra het eclips-seizoen en dat brengt zoals steeds grote veranderingen of transformaties met zich mee. Die zijn nu al voelbaar en we worden voorafgaand aan die energie dan ook op onze knopjes geduwd om te veranderen wat veranderd moet worden, om los te laten was losgelaten moet worden. Dat is niet altijd leuk maar nadien voelt het altijd beter.

Ik ben me momenteel aan het verdiepen in de 6 stappen die ik eerder deze week beschreef  en las net het boek uit van Diederik Wolsak genaamd Choose Again.  Een aanrader want het werkt echt wonderwel om valse overtuigingen los te laten en lichter, gelukkiger en blijer verder te gaan.

Hoe werkt het? Je vindt de stappen onderaan deze pagina maar hier een voorbeeld: ik ben al lang vrijgezel en ik vroeg me af waarom. Door het werk te doen met de 6 stappen kwam er een overtuiging aan het licht dat ik denk dat ik niet aantrekkelijk ben voor het andere geslacht. Deze vond z'n oorsprong in m'n kindertijd waarin ik mijn snottebellen aan het eten was. Lekker toch? LOL Alleszins beter dan die van iemand anders eten! LOL Mijn moeder zag dat en zei "vies ventje". Die ervaring werd een valse overtuiging want als kind voelde ik me plots in plaats van een onschuldig kind een vies ventje dat niet aantrekkelijk was voor het andere geslacht. Deze valse overtuiging nestelde zich in mijn geest.

Zoals eveneens reeds eerder geschreven werken onze hersenen tot de leeftijd van 7 jaar als een spons en hebben we geen filter. Alles wat we binnenkrijgen wordt als 'waar' aanzien en nestelt zich als een programma in onze geest. Dit programma bestuurt ons, zelfs als volwassene, als een soort computer die maar één ding kent: dat programma afspelen. Wat bracht de valse overtuiging in mijn geval steeds maar op mijn pad om het programma 'vies ventje' te bevestigen? Vrouwen die mij niet aantrekkelijk vinden zodat ik alleenstaande blijf. De overtuiging zorgde voor een programma dat zichzelf altijd maar bleef bevestigen.

De kwestie is om te begrijpen dat wij niet ons lichaam zijn maar enkel Liefde en niets anders. Dat we begrijpen dat sommige overtuigingen die we als kind in onze geest stopten valse overtuigingen zijn en geen Waarheid. De Waarheid is dat we Liefde zijn en niets anders. Dat we het vergeven en loslaten. Overigens heeft vergeving en de 6 stappen niets met de andere persoon te maken, het gaat altijd om je eigen gevoel. In casu: het is niet 'mijn moeder was fout en ze liet me zo en zo voelen' maar wel 'ik voelde me lelijk of onaantrekkelijk". Je wijst nooit naar de ander, je kijkt enkel naar jezelf. Een ander heeft immers geen kracht over hoe jij je voelt, jij bent de enige die de kracht heeft om te beslissen hoe jij je voelt. Bovendien zijn we enkel liefde en heeft het niets met het lichaam te maken. Andere lichamen iets verwijten lost niets op en houdt enkel het eeuwige dader-slachtoffermolentje draaiende. Dat laatste betekent niet dat je een deurmat wordt of alles moet tolereren, het betekent dat je het niet echt maakt in de geest maar wel de nodige stappen neemt als er bijvoorbeeld misbruik is. Vergeving gebeurt in de geest en ziet de ander als onschuldig: als licht en liefde. Wie de ander zo kan zien, zal zichzelf ook zo zien en vergeven. Er is dan ook geen onbewust schuldgevoel meer dat zich blijft uitspelen. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel.

Het werk met de 6 stappen gaat om het herprogrammeren van de geest (Waterman) en het werken met diepe emoties (Vissen) wat leidt tot een verandering en andere inzichten over mijn diepste zelf (Uranus in Ram). Het brengt innerlijke vrede (Vissen) en een vernieuwde visie en toekomst (Waterman).  

Hieronder de 6 stappen in detail evenals een emotie-lijst.

Hopelijk helpt het jou even goed als mij. Succes! 

Foto (c) Vino Li

Document (c) Choose Again Diederik Wolsak


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.